Pēc avārijas garāmbraucošie bildē un filmē, nevis sauc glābējus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Glābēji pēdējos gados novērojuši, ka cilvēki nelaimes gadījumus vispirms cenšas nofotografēt un nofilmēt, lai dalītos sociālajos tīklos. Tikai pēc tam tiek domāts par palīdzību cietušajiem.

Kā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rita panorāma» atzina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes 1. daļas komandieris majors Artūrs Putrālis, cilvēki uzskata: «Gan jau kāds cits piezvanīs glābējiem, es tikmēr izmantošu iespēju nofilmēt vai nofotografēt.»

Pirms pievēršaties privātām lietām šādos gadījumos, vispirms vajadzētu noskaidrot, vai nav cietušo un vai nepieciešama palīdzība. Tikai pēc tam katrs var izvērtēt, cik ētiski ir iemūžināt bezpalīdzīgus cietušos. Galvenais - nenovēloti nodot informāciju atbildīgajām iestādēm, atgādina Putrālis.

VUGD, Valsts policija (VP) un Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šodien plkst.11 rīko preses konferenci, kurā informēs par pareizu rīcību pēc ceļu satiksmes negadījumiem, informēja VUGD.

Preses konferencē VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš informēs par VUGD glābšanas darbu statistiku ceļu satiksmes negadījumos. VP Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre klātesošajiem pastāstīs par ceļu satiksmes drošību un ceļu satiksmes negadījumu statistiku, savukārt CSDD valdes loceklis Jānis Golubevs atgādinās par to, ka ugunsdzēsības aparāti automašīnās nav tikai formalitāte, ko nosaka Ceļu satiksmes noteikumi, bet gan nepieciešamība.

VUGD norāda, ka ikdienā ugunsdzēsēji dodas ne tikai uz ugunsgrēku dzēšanu, bet arī kopā ar policiju uz neskaitāmiem ceļu satiksmes negadījumiem, lai no avarējušām automašīnām atbrīvotu cietušus cilvēkus, dzēstu aizdegušās automašīnas un veiktu citus glābšanas darbus. Ikdienas pieredze rāda, ka cilvēki nereti nezina, kā pareizi rīkoties pēc šādiem negadījumiem.

Lai aktualizētu šo jautājumu nozīmību sabiedrībā, VUGD no šodienas līdz 17.novembrim īstenos informatīvo kampaņu «Iedzīvotāju izglītošana par rīcību pēc ceļu satiksmes negadījumiem», kurā izveidoti trīs videoklipi un dažādi informatīvie materiāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu