Likvidē KNAB darbinieku arodbiedrību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonu un darbinieku arodbiedrības valde pieņēmusi lēmumu par arodbiedrības darbības apturēšanu un organizācijas likvidēšanu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Arodbiedrības kreditoru prasījumi piesakāmi rakstveidā trīs mēnešu laikā.

Kā liecina «Firmas.lv» pieejamā informācija, arodbiedrība dibināta 2010.gadā. Savukārt likvidācija sākta šī gada oktobrī.

Pēc aģentūras LETA arhīvā pieejamās informācijas, KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrība ieņēma aktīvu pozīciju bijušo KNAB darbinieku Jutas Strīķes (JKP) un Jura Juraša (JKP) atbrīvošanā no amata.

Arodbiedrība paziņoja, ka toreizējais KNAB vadītājs Jaroslava Streļčenoka rīkojas prettiesiski, un apkarot nevis korupciju, bet gan KNAB darbiniekus. Arodbiedrība kritizēja KNAB vadības īstenotās reformas.

Organizācija arī aicināja Valsts prezidentu Raimondu Vējoni neizsludināt Saeimas pieņemtos grozījumus KNAB likumā. Arodbiedrības ieskatā likumā pieļaujot iespēju KNAB vadītājam bez īpaša saskaņojuma ar pārraugošo institūciju pieņemt iekšējos normatīvos aktus, tiek apdraudēta izmeklēšanas neatkarība un radīta iespēja ar administratīvām metodēm ļaunprātīgi ietekmēt lietu izmeklēšanu un lēmumu pieņemšanu, tādējādi radot iespēju apšaubīt iestādes neitralitāti. Tomēr Vējonis pieņēma lēmumu likumu neatdot otrreizējai caurlūkošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu