Ēšanai paliek vien 17 eiro - 76 gadus vecās Ainas stāsts (pastāsti savējo!)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

17 eiro - tik daudz no pensijas pārtikai mēnesī paliek pāri 76 gadus vecajai Variņu ciema iedzīvotājai Ainai Brikmanei.

Kā vēsta laikraksts «Ziemeļlatvija», sieviete šogad pārcietusi divus insultus un ārstējusies Vidzemes slimnīcā. Tā kā slimnīcā nācies uzturēties ilgi, rēķins «uzaudzis» līdz 240 eiro, bet kundzes pensija ir tikai 233 eiro.

Sieviete tagad no savas nbiecīgās pensijas katru mēnesi maksā 49,80 eiro, lai segtu parādu par ārstēšanos. Pat tad, kad parāds būs segts, katru mēnesi būs jāturpina dzert dārgas zāles insulta profilaksei - «Xarelto». 28 tabletes maksā 67 eiro, un kompensējamo medikamentu sarakstā tās nav iekļautas.

Sieviete godīgi maksā komunālos maksājumus, līdz ar to ēšanai naudas atliek maz - ja kāds brauc ciemos, našķu vietā lūdz atvest biezpiena paciņu, pavasarī pārtiek no nātrēm un gārsas.

Šādi un līdzīgi stāsti par veciem cilvēkiem, kuriem bērnu nav, tie miruši vai par vecākiem neliekas ne zinis, ir visā Latvijā.

Ja tev zināms līdzīgs stāsts par vecu cilvēku, kurš nonācis neapskaužamā situācijā, sūti to uz redakcijas e-pastu zinas@tvnet.lv. Mēģināsim visi kopā palīdzēt!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu