No RD finansējuma humoram € 102 000 atvēlēts «Saskaņas» un «9may.lv» aktīvistei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Rīgas dome piecu gadu laikā humora organizācijām atvēlējusi aptuveni 284 000 eiro, turklāt 102 000 eiro no šīs summas nonākuši Rīgas domē valdošās partijas «Saskaņa» un «9may.lv» aktīvistes Danutas Dembovskas organizācijai «Humora komiteja».

Kā informēja domes opozīcijas deputāte Inese Andersone (V), viņa Izglītības, kultūras un sporta departamentā noskaidrojusi, ka biedrībai «Latvijas jautro un atjautīgo klubs» piecu gadu laikā piešķirts 182 570 eiro finansējums, bet biedrībai «Humora komiteja» divu gadu laikā atvēlēti 102 000 eiro.

«Humora komitejas» amatpersonas ir Dembovska un Maksims Marčenkovs, kuru abu vārdi internetā izskanējuši kā «Saskaņai» pietuvinātās organizācijas «9may.lv» aktīvisti. Dembovska bijusi «9may.lv», kas nodarbojas ar 9.maija pasākumu rīkošanu, valdes locekle, strādājusi «Saskaņas» Saeimas frakcijā un tagad - Rīgas domē.

Biedrība ir reģistrēta «Tomo Hotel», kur partija «Saskaņa» parasti svin savas pēcvēlēšanu balles. «Tomo Hotel» īpašnieki ir kāda ārzona (60%) un Romans Finbergs (40%). Arī «9.may.lv» ir reģistrēta minētajā viesnīcā Raunas ielā 44.

Savukārt «Latvijas Jautro un atjautīgo klubs» ir reģistrēts Rīgā, Pērnavas iela 14, un tā amatpersonas ir Jeļena un Aleksandrs Suļimovi.

Deputāte Andersone aģentūrai LETA norādīja, ka uzmanību šīm organizācijām pievērsusi komitejas sēdē, kurā tika lemts par Izglītības, kultūras un sporta departamenta rudens sesijas budžeta nepieciešamo papildinājumu. «Man šīs summas likās aizdomīgi lielas, un, pameklējot sīkāku informāciju par šīm organizācijām, sapratu, ka tās iesaistās, piemēram, 9.maija pasākumu organizēšanā un ka pēdējos piecus gadus tās regulāri saņem domes finansējumu,» skaidroja deputāte.

Pārsvarā šis finansējums esot bijis nepieciešams, lai varētu organizēt jauniešu tikšanās, kuri trenējas dalībai «KVN» humora līgā. Deputāte norādīja, ka lūgusi sagatavot detalizētāku skaidrojumu par to, konkrēti kādiem mērķiem šis finansējums šogad esot ticis izmantots.

Andersone skaidroja, ka personīgi viņai pret šo organizāciju darbu nekas iebilstams neesot, taču nekorekts šķietot princips, ka viena organizācija gadā var saņemt vairāk par 50 000 eiro, bet citām jāiztiek ar 2000 vai 3000 eiro finansējumu. Tāpat interesants šķietot jautājums, kā gadu no gada var tik precīzi aprēķināt nepieciešamos līdzekļus dažādu pasākumu īstenošanai.

Politiķe norādīja, ka nākamā gada departamenta budžetā finansējums konkrētajām organizācijām plānots vairs neesot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu