Kuldīgas novadā jauns vīrietis nobadināts tuvu nāvei: «gultā gulēja dzīvs mironis»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pastniece, piegādājot invaliditātes pensiju kādam 30 gadus vecam vīrietim Kuldīgas novada Gudenieku pagastā, izglābusi viņu no nāves.

Kā vēsta TV3 raidījums «Bez tabu», vīrietis sirgst ar garīga rakstura veselības problēmām, viņam ir arī invaliditāte.

Durvis neviens nav vēris vaļā, tāpēc pastniece ar citu cilvēku palīdzību tās uzlauzusi, un viņai atklājusies baisa aina. Gultā gulējis ļoti tievs, izvārdzis cilvēks, kurš drīzāk atgādinājis «dzīvu mironi». Vīrietis mitinājies antisanitāros apstākļos.

Mājā nav bijis dzeramā ūdens, viņš ikdienā izmantojis lietus ūdeni. Nav bijusi pieslēgta arī elektrība. Lai gan vīrietim nepieciešamas zāles, viņš dzīvojis bez tām, tāpēc viņa veselības stāvoklis ik pa laikam krasi pasliktinājies.

Autoveikala pārdevējs un pastniece izsaukuši ātro palīdzību, kas vīrieti nogādājusi slimnīcā.

Slimnīcā vīrietim draudot kājas amputācija.

Gudenieku pagasta pārvaldes vadītāja Daina Bērende uzskata, ka pagasta vienīgā sociālā darbiniece bijusi uzdevumu augstumos. Sociālais darbinieks pie vīrieša viesojas vienu reizi mēnesī, pēdējo reizi apciemojis pirms 11 dienām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu