Valsts kontrole vēl tikai gudros, vai vērtēt RD humora organizāciju finansēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts kontrole vēl lems, vai pievērsties Rīgas domes lēmumam piešķirt finansējumu humora organizācijām, informēja Valsts kontrolē. Iestādes pārstāve Zane Ozola stāstīja, ka Valsts kontroles padome patlaban strādā pie 2018.gada potenciāli revidējamo tēmu izvēles.

Revidējamo tēmu izvēlē tiks ņemta vērā gan iedzīvotāju iesūtītā, gan medijos izskanējusī informācija, gan arī tiks izvērtētas citas riska jomas, balstoties uz citiem apsvērumiem.

«Tāpēc pagaidām nevaru ne apstiprināt, ne noliegt to, ka pievērsīsim uzmanību tieši šim Rīgas domes lēmumam,» norādīja Ozola.

Jau ziņots, ka Rīgas dome piecu gadu laikā humora organizācijām atvēlējusi aptuveni 284 000 eiro, turklāt 102 000 eiro no šīs summas nonākuši Rīgas domē valdošās partijas «Saskaņa» un «9may.lv» aktīvistes Danutas Dembovskas organizācijai «Humora komiteja».

Kā informēja domes opozīcijas deputāte Inese Andersone (V), viņa Izglītības, kultūras un sporta departamentā noskaidrojusi, ka

biedrībai «Latvijas jautro un atjautīgo klubs» piecu gadu laikā piešķirts 182 570 eiro finansējums, bet biedrībai «Humora komiteja» divu gadu laikā atvēlēti 102 000 eiro.

«Humora komitejas» amatpersonas ir Dembovska un Maksims Marčenkovs, kuru abu vārdi internetā izskanējuši kā «Saskaņai» pietuvinātās organizācijas «9may.lv» aktīvisti. Dembovska bijusi «9may.lv», kas nodarbojas ar 9.maija pasākumu rīkošanu, valdes locekle, strādājusi «Saskaņas» Saeimas frakcijā un tagad - Rīgas domē.

Biedrība ir reģistrēta «Tomo Hotel», kur partija «Saskaņa» parasti svin savas pēcvēlēšanu balles. «Tomo Hotel» īpašnieki ir kāda ārzona (60%) un Romans Finbergs (40%). Arī «9.may.lv» ir reģistrēta minētajā viesnīcā Raunas ielā 44.

Savukārt «Latvijas Jautro un atjautīgo klubs» ir reģistrēts Rīgā, Pērnavas iela 14, un tā amatpersonas ir Jeļena un Aleksandrs Suļimovi.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu