Jūrmalā likvidēta marihuānas audzētava; atrasti arī ieroči

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Pagājušajā piektdienā, 3.novembrī, Valsts policija kādā privātmājā Jūrmalā likvidējusi marihuānas audzētavu.

Kā portālu TVNET informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Elīna Sprudzāne, kratīšanas laikā tika izņemti gan marihuānas stādi, gan jau izžāvēta marihuāna. Pagaidām lēšams, ka izņemtās narkotiskās vielas svars ir aptuveni desmit kilogrami. Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess.

Marihuānas audzētava bija aprīkota ar speciālām iekārtām tās audzēšanai. Kratīšanās piedalījās arī Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologi ar dienesta suni, kas speciāli apmācīts narkotisko vielu meklēšanā.

Foto: Valsts policija

Marihuānas audzētava bija izveidota privātmājas iekštelpā, kuru no ārpuses nevarēja redzēt. Tajā atradās sintētiska auduma teltij līdzīga būve, kurai no iekšpuses iestrādāts folija materiāls, kā arī izvietotas lampas. Tāpat dzīvojamā mājā atsevišķi glabājās jau novākta un izžāvēta marihuāna. Kopumā tika izņemts aptuveni desmit kilogramu svaigu marihuānas stādu un izžāvēta marihuāna. Kā arī tika nozīmēta ekspertīze precīzai tās svara noteikšanai.

Foto: Valsts policija

Tāpat likumsargi kratīšanas laikā atrada un izņēma pneimatisko ieroci un gāzes pistoli.

Par pretlikumīgām darbībām likumsargi aizturēja divus vīriešus, kuriem, pēc Valsts policijas rīcībā esošās informācijas, piederējusi audzētava. Abi vīrieši iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par narkotisko vielu tirdzniecību.

Foto: Valsts policija

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 253. panta otrās daļas un 256. panta otrās daļas.

Vienam no vīriešiem tiesa ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt otram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Likumsargi turpina veikt tālākās izmeklēšanas darbības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu