KNAB izvērtēs informāciju par Rīgas domes dāsno atbalstu humora organizācijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvērtēs publiski izskanējušo informāciju par Rīgas domes dāsno atbalstu humora organizācijām, pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Publiski paustā informācija nesatur ziņas par iespējamiem valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpumiem, taču šī informācija satur pazīmes, kas varētu liecināt par pašvaldības finanšu līdzekļu iespējamu prettiesisku izmantošanu, norādīja Dūša. Lai to secinātu, KNAB nepieciešams veikt šīs informācijas padziļinātu izvērtēšanu, viņa uzsvēra.

Jau ziņots, ka Nila Ušakova (S) vadītā Rīgas pašvaldība biedrībai «Latvijas jautro un atjautīgo klubs» piecu gadu laikā piešķirts 182 570 eiro finansējums, bet biedrībai «Humora komiteja» divu gadu laikā atvēlēti 102 000 eiro.

«Humora komitejas» amatpersonas ir Dembovska un Maksims Marčenkovs, kuru abu vārdi internetā izskanējuši kā partijai «Saskaņa» pietuvinātās organizācijas «9may.lv» aktīvisti. Dembovska bijusi «9may.lv», kas nodarbojas ar 9.maija pasākumu rīkošanu, valdes locekle, strādājusi «Saskaņas» Saeimas frakcijā un tagad - Rīgas domē.

Biedrība ir reģistrēta «Tomo Hotel», kur partija «Saskaņa» parasti svin savas pēcvēlēšanu balles. «Tomo Hotel» īpašnieki ir kāda ārzona (60%) un Romans Finbergs (40%). Arī «9.may.lv» ir reģistrēta minētajā viesnīcā Raunas ielā 44.

Savukārt «Latvijas Jautro un atjautīgo klubs» ir reģistrēts Rīgā, Pērnavas iela 14, un tā amatpersonas ir Jeļena un Aleksandrs Suļimovi.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (GKR) aģentūrai LETA teica, ka brīdī, kad komiteja lēma par līdzekļu piešķiršanu divām humora organizācijām, aizdomas par to darbību nekorektumu nebija un tās visus norādītos līgumu punktus ir izpildījušas atbilstoši prasībām.

Viņa skaidroja, ka lēmumu pieņemšanas procesā uzmanība tiek pievērsta ikvienam finansējuma saņemšanas pretendentam, taču konkrētajā gadījumā aizdomas ne viņai, ne citiem komitejas pārstāvjiem, par organizāciju saistību ar 9.maija svētku organizēšanu - neradās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu