RSU rektora amatā ievēl Aigaru Pētersonu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektora amatā šodien ievēlēts RSU Doktorantūras nodaļas dekāns Aigars Pētersons.

Par Pētersonu tika atdotas 85 delegātu balsis, savukārt viņa sāncensis Augstākās izglītības padomes (AIP) priekšsēdētājs Jānis Vētra saņēma 33 delegātu balsis.

Kā aģentūra LETA uzzināja augstskolā, Pētersons dzimis 1959.gadā. Viņš ir habilitēts medicīnas doktors, profesors un RSU strādā kopš 1984.gada. Pētersons izstrādājis 435 zinātniskās publikācijas, kā arī četrus izgudrojumus. Profesora vadībā promocijas darbu aizstāvējuši deviņi doktoranti. Pētersons bijis RSU Bērnu ķirurģijas katedras vadītājs, savukārt patlaban viņš ir Doktorantūras nodaļas dekāns.

Pētersons ir arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes loceklis. Iepriekš viņš bijis arī Saeimas un Rīgas domes deputāts.

Patlaban augstskolas rektors ir Jānis Gardovskis. Viņa pilnvaras RSU rektora amatā beigsies šī gada nogalē, iztekot otrajam termiņam rektora amatā. Saskaņā ar Augstskolu likumu un RSU Satversmi rektoru uz pieciem gadiem ievēl RSU Satversmes sapulce un apstiprina Ministru kabinets.

RSU rektora amatam bija pieteicies arī AIP priekšsēdētājs Vētra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu