Ceturtdien uguns laupījusi dzīvību vienam cilvēkam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkā Latvijā gājis bojā viens cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Plkst.17.08 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Saules ielu Ludzā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu ķieģeļu ēka 60 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās ar kaimiņu palīdzību no ēkas tika iznests cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kuri centās cietušo atdzīvināt. Taču tas neizdevās.

Ugunsgrēks likvidēts plkst. 20.26.

Ceturtdien kopumā dzēsti desmit ugunsgrēki - pieci novados, viens Rīgā, bet četri citās pilsētās.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 19 glābšanas darbus - desmit novados, sešus Rīgā, bet trīs citās pilsētās.

Kopš gada sākuma valstī reģistrēti 7923 ugunsgrēki, kuros cietuši 322 cilvēki, bet gājuši bojā 64 cilvēki, tostarp trīs nepilngadīgie.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sadzīves mantas, vieglā automašīna, dzīvokļa durvis un kājslauķis, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Naukšēnu novada Ķoņu pagastā, kur 150 kvadrātmetru platībā dega šķūnis.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar Rīgā, Nīcgales ielā glābēji atbrīvoja telekomunikācijas vados sapinušos putnu un nogādāja veterinārajā klīnikā. Savukārt Dagdas novada Ezernieku pagastā no apmēram divu metru dziļas vircas bedres glābēji izcēla zirgu.

      KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
      Aktuālais šodien
      Svarīgākais
      Uz augšu