Straume likvidējis Streļčenoka laikā izveidoto KNAB Sekretariātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jēkaba Straumes vadītajā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) likvidēts savulaik iepriekšējā biroja priekšnieka Jaroslava Streļčenoka laikā izveidotais Sekretariāts.

Sekretariāts, Politikas plānošanas nodaļa un Informācijas analīzes nodaļa tika likvidētas, izveidojot Stratēģiskās analīzes un politikas plānošanas nodaļu un Lietvedības nodaļu, pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Likvidējot Sekretariātu, līdzšinējā tā vadītāja Māra Priedīte piekritusi pildīt priekšnieka padomnieces amata pienākumus.

Izmaiņas veiktas, lai mazinātu KNAB administratīvo slogu un uzlabotu likumā noteikto funkciju izpildi.

Jau ziņots, ka nesen izveidotajā Stratēģiskās analīzes un politikas plānošanas nodaļā - ir 26 amata vietas, taču pagaidām nodaļas vadītāja amats ir vakants. Nodaļā ietilpst četras grupas.

Jaunās nodaļas kompetencē ir stratēģiskā analīze un politikas plānošana. Lai šādu nodaļu izveidotu, birojs apvienoja korupcijas novēršanas blokā ietilpstošo Politikas plānošanas nodaļu un korupcijas apkarošanas bloka sastāvā esošo Informācijas analīzes nodaļu.

Stratēģiskās analīzes un politikas plānošanas nodaļa atrodas biroja priekšnieka tiešā pakļautībā.

Jaunā nodaļa nodrošinās tās darbības jomas izpildi, kas šobrīd atrodas biroja priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos kompetencē, proti, normatīvās bāzes plānošanas sistēmas pilnveidošanu korupcijas novēršanas jomā, korupcijas novēršanas un apkarošanas metodikas attīstīšanu valsts iestādēs, biroja sabiedrisko attiecību koordinēšanu un sabiedrības izglītošanas stratēģijas izstrādi, kā arī veiks Latvijas un citu valstu pieredzes apkopošanu korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā un tās analīzi.

KNAB Sekretariāts līdz ar citām izmaiņām biroja struktūrā tika izveidots 2014.gadā, kad biroju vadīja Streļčenoks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu