NVD jaunus līgumus par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu slēgs tikai ar e-veselības lietotājiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Nacionālais veselības dienests (NVD) valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem piedāvās noslēgt jaunus un uzlabotus līgumus, tomēr dienests līgumus slēgs tikai ar aprūpes sniedzējiem, kuri lieto e-veselību, informēja Veselības ministrijas pārstāve Undīne Šulca.

Viņa norādīja, ka NVD piedāvās slēgt jaunus līgumus, lai nodrošinātu savlaicīgu 2018.gada līgumu par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu slēgšanas procesu. Vienlaikus tieši e-veselības sistēmas lietošanas līguma noslēgšana ir priekšnosacījums, lai ārstniecības iestāde varētu noslēgt līgumu par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu.

Šulca piebilda, ka novembra beigās līgumus plānots izsūtīt primārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem, pēc tam arī sekundāro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu un stacionāro pakalpojumu sniedzējiem.

Pēc VM pārstāves paustā, lai samazinātu administratīvo slogu primārās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas līgumu turpmāk plānots slēgt trīs gadu periodam. Lai informētu par finansējumu nākamajam gadam, NVD ik gadu pēc likuma par valsts budžetu izsludināšanas katram līgumpartnerim sūtīs finanšu paziņojumu. Savukārt 2018.gada prognozējamo finansējumu NVD norādīs gan līguma pavadvēstulē, gan pēc budžeta pieņemšanas ar mērķi nodrošināt pārejas periodu. Līdzšinējā kārtība paredzēja ikgadēju līguma grozījumu veikšanu vai līguma noslēgšanu no jauna.

Jau ziņots, ka obligāta e-veselības lietošana ārstniecības iestādēm un aptiekām ir jāsāk no 2018.gada 1.janvāra

Līdz šim e-veselības sistēmas lietošanas līgumus noslēguši visi stacionāro pakalpojumu sniedzēji, 60% ambulatoro pakalpojumu sniedzēju, 42% ģimenes ārstu prakšu un 97% aptieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu