Akcijā «#ApturiViltusZiņas» Latvijas uzņēmumus aicinās pārtraukt reklāmu izvietošanu viltus ziņu portālos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā piektdien sākta akcija «#ApturiViltusZiņas», kuras laikā uzņēmumi, kas izvieto reklāmas internetā, tiks aicināti pārtraukt reklāmu izvietošanu viltus ziņu portālos, informēja akcijas autors, organizācijas «Labojam» pārstāvis Armands Leimanis.

Viņš norāda, ka pēdējā laikā viltus ziņu lapās tiek publicēti raksti ar tādiem virsrakstiem, kā «»Instagram» īpašnieks katram lietotājam izmaksās 300 eiro sāpju naudu» un «Aivaram jāatbrīvo veikala telpas līdz novembrim, tāpēc viņš visiem atdod jaunākos tālruņu modeļus». Minēto rakstu saturs, pēc Leimaņa teiktā, nav patiess un to mērķis ir piesaistīt lasītāju uzmanību, lai iegūtu mājaslapu apmeklējumus, jo katru reizi, kad viltus ziņu lapa tiek atvērta, tās īpašnieks gūst peļņu par tajā ievietotajām reklāmām.

Akcijas «#ApturiViltusZiņas» laikā reklāmdevēji tiek aicināti iekļaut atsevišķas mājaslapas savu reklāmu aprites «melnajā sarakstā», lai izslēgtu reklāmu rādīšanu viltus ziņu lapās. Akcijas mērķis ir panākt, lai viltus ziņu lapu uzturēšana kļūtu finansiāli neizdevīga, tādējādi panākot to slēgšanu.

Kā informē Leimanis, akcijas pirmajā dienā uzrunāti vairāk nekā 20 reklāmdevēji, no kuriem pirmie jau ir atsaukušies aicinājumam.

Vairāk par akciju iespējams uzzināt vietnē «labojam.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu