Sormuļa advokāta darbnespējas dēļ tiesa nākamnedēļ neskatīs Lemberga krimināllietu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Apsūdzētā Anša Sormuļa advokāta Jāņa Rozenberga darbnespējas dēļ Rīgas apgabaltiesa nākamnedēļ tomēr neskatīs tā dēvēto Ventspils mēra Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») krimināllietu, uzzināja tiesā.

Šodien notikušajā tiesas sēdē tika uzklausīti lietas dalībnieku viedokļi par iepriekš pieteiktajiem lūgumiem, kā arī tika pieteikta virkne jaunu lūgumu, tostarp par dokumentu pievienošanu lietas materiāliem.

Nākamā tiesa sēde tagad paredzēta 21.novembrī plkst.11, bet nākamnedēļ tiesas sēdes nenotiks.

Iepriekšējā tiesas sēdē 30.oktobrī tiesa neapmierināja SIA «Pars termināls» pieteikto noraidījumu tiesas sastāvam.

Savukārt tiesas sēdē 11.oktobrī gan Lembergs, gan viņa aizstāvis Raimonds Krastiņš ik pa brīdim iesaistījās asās vārdu apmaiņās ar prokuroru. Piemēram, Lembergs vienā brīdī aizrādīja prokuroram, lai nepaceļ pret viņu balsi, jo viņš neesot prokurora sieva.

Tiesas sēdes gaitā Lembergs vairākkārt norādīja, ka neatceras ar apsūdzību saistītas detaļas, kā arī kopā ar saviem aizstāvjiem pārmeta prokuratūrai procesa vilcināšanu.

Lembergs arī regulāri norādīja tiesai, ka prokuratūras uzdotie jautājumi nav saistīti ar viņam inkriminētajiem noziegumiem, un izvairījās sniegt atbildes uz šiem jautājumiem, apelējot pie savām tiesībām atbildēt tikai uz jautājumiem, kas saistīti ar lietas būtību.

Pēc 11.oktobra tiesas sēdes Lembergs tiesai iesniedza aptuveni 20 lapas garu iesniegumu ar vairākiem pielikumiem, kurā uzskaitīti vairāk kā 500 pret viņu it kā veikti cilvēktiesību pārkāpumi.

Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Līdzās Ventspils mēram uz apsūdzēto sola sēdies arī viņa dēls Anrijs Lembergs un dažādu tranzītuzņēmumu bijusī amatpersona Sormulis. Visi trīs norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 200 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, ko prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Irīna Jansone un Ligita Kuzmane, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu