Vējonis: Latvija nekad vēl nav bijusi tik stipra un droša

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

11.novembrī Latvijā atzīmē Latvijas varoņu piemiņas dienu jeb Lāčplēša dienu. TVNET piedalījās visos piemiņas pasākumos Rīgā. Par godu Lāčplēša dienai rīkotajā militārajā parādē pie Brīvības pieminekļa Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsvēra, ka militārā ziņā Latvija vēl nekad nav bijusi tik stipra un droša, kam par iemeslu kalpo uzticamu sabiedroto atbalsts.

«Tāpat kā pirms gadsimta Latvijas brīvību palīdzēja izcīnīt gan igauņu un poļu karavīri, gan angļu un franču karakuģi, tā arī šodien uzticamu sabiedroto atbalsts ir neatsverams. Tiešām - militārā ziņā mēs nekad vēl neesam bijuši tik stipri un droši. Šogad mūsu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem līdzās ir stājušies vēl arī NATO daudznacionālā bataljona karavīri,» savā uzrunā sacīja Valsts prezidents.

Viņaprāt tāda palīdzība nav pašsaprotama, jo uz tādu var cerēt tikai tad, ja Latvija pati ar saviem spēkiem ir gatava nosargāt savu brīvību. «Karavīrs ir profesija. Cīnīties par savu valsti - tas ir aicinājums. Vienalga, ar darbiem, ar vārdiem, ar klusējošu ticību vai vienkārši skaidru un gudru skatu uz dzīvi. To var katrs, un mūsdienu nemierīgajos laikos es katru no jums aicinu - iestājieties par Latviju,» sacīja Vējonis.

Kā liecina nesen veiktas aptaujas dati, tad aptuveni puse jeb 51% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem šogad plāno svinēt Lāčplēša dienu. Lāčplēša dienu iedzīvotāji visbiežāk plāno svinēt mājās savu radu un draugu lokā.

Iedzīvotāji plāno piedalīties kādā Lāčplēša dienas Latvijas varoņu piemiņas pasākumā, neskaitāmi Latvijas iedzīvotāji dosies nolikt svecītes pie Rīgas pils mūra 11.novembra krastmalā. Daudzi piedalīsies kādā Lāčplēša dienai veltītā koncertā vai dosies uz militāro parādi, vai Latvijas varoņu piemiņas dienas īpašo dievkalpojumu baznīcā.

Pie Brīvības pieminekļa notiek gatavošanās 11.novembra parādei
Pie Brīvības pieminekļa notiek gatavošanās 11.novembra parādei Foto: Aculiecinieks

Goda sardzes maiņa pie Rīgas pils
Goda sardzes maiņa pie Rīgas pils Foto: Aculiecinieks
Pie Rīgas pils mūra svecītes noliek jaunlaulātie
Pie Rīgas pils mūra svecītes noliek jaunlaulātie Foto: Mārtiņš Otto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu