Gandrīz puse iedzīvotāju sākuši ēst vairāk dārzeņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aptuveni puse jeb 48,3% respondentu pēdējo piecu gadu laikā ir palielinājuši dārzeņu īpatsvaru uzturā, liecina AS «Hanzas maiznīcas» un pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Vairāk nekā piektdaļa jeb 26,4% aptaujāto ir atzinuši, ka pēdējos gados ir sākuši ēst dārzeņus nedaudz vairāk nekā iepriekš, savukārt 21,9% respondentu dārzeņus uzturā sākuši lietot būtiski vairāk nekā pirms pieciem gadiem. Mazāk nekā puse jeb 46% respondentu atzina, ka dārzeņu patēriņš uzturā nav mainījies pēdējos piecus gadus. Savukārt 2,4% norādīja, ka viņi dārzeņus ēd mazāk, bet pārējie atbildēja, ka viņiem ir grūti sniegt atbildi.

Aptaujā arī noskaidrojies, ka vairāk dārzeņus uzturā sākuši lietot gados jauni cilvēki - it īpaši vecuma grupās no 18-24 gadiem un no 25-34 gadiem.

«Aptaujas rezultāti parāda patīkamu tendenci - ka sabiedrība arvien vairāk sadzird uztura ekspertus un uzturā palielina dārzeņu īpatsvaru. Cilvēka uzturā ir divas galvenās produktu grupas - graudaugi un dārzeņi, kas abas ir šķiedrvielām un vitamīniem bagātas un vērtīgas mūsu organisma pilnvērtīgai funkcionēšanai,» aptaujas rezultātus komentēja uztura speciāliste Lizete Puga.

«Hanzas maiznīcas» pārstāvji arī informēja, ka uzņēmums kopā ar uztura ekspertiem ir sācis jaunu projektu «Jo mums garšo dārzeņi», izglītojot pieaugušos un bērnus par dārzeņu nozīmi uzturā.

AS «Hanzas maiznīcas» un pētījumu centra SKDS veiktā interneta aptauja par dārzeņu lietošanu uzturā notika šā gada septembrī. Tajā piedalījās 1005 respondentu no dažādiem Latvijas reģioniem.

Jau ziņots, ka «Hanzas maiznīcas» īpašnieks Somijas uzņēmums «Vaasan», kurš ir starptautiskā Zviedrijas koncerna «Lantmännen ek. för» sastāvdaļa. Pašlaik «Hanzas maiznīcas» piedāvā apmēram 40 dažādu svaigās maizes produktu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu