Darba nav, jaunieši aizbrauc: Daugavpils iedzīvotāji par pilsētas problēmām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

«Daugavpilī viss ir slikti» - tā domā citu pilsētu iedzīvotāji un, šķiet, daugavpilieši paši. Bet vai tā ir taisnība? «rusTVNET» devās noskaidrot, kas satrauc Daugavpils iedzīvotājus un kādas pārmaiņas viņi cer sagaidīt nākotnē.

Anna, pārdevēja

Jaunieši arvien biežāk aizbrauc. Domāju, ja situācija nemainīsies par labu jauniem cilvēkiem, tad pilsēta varētu izmirt. Pašlaik vairums pilsētas iedzīvotāju ir pensionāri un skolēni. Studenti grib doties uz Rīgu vai ārpus Latvijas. Tiem, kuri pabeidz Daugavpils Universitāti, nav gandrīz nekādu perspektīvu - daudzi nevar atrast darbu. Tāpat arī domāju, ka izglītība mūsu skolās varētu būt labāka.

Vēl viena problēma ir maznodrošinātie un pensionāri - viņiem ir mazas pensijas un maz naudas. Neglābj arī tas, ka sabiedriskais transports viņiem ir par brīvu.

Mēs dzīvojam Eiropas Savienībā, kur pensionāriem vajadzētu justies aizsargātiem, taču viņiem diemžēl jādzīvo no pensijas līdz pensijai.

Varētu teikt, ka arī no valsts medicīnas nekas nav palicis pāri. Mēs, vietējie, vajadzības gadījumā sākumā dodamies uz pilsētas poliklīniku. Bet, tā kā tur ir lielas rindas, nākas pāriet uz privātajām klīnikām. Tur ir ļoti dārgi, un es neteiktu, ka pakalpojumu kvalitāte ir labāka.

Negribu vērtēt mūsu mēru, bet pateikšu tā - cilvēks jau bija pie varas un viņu «noņēma», bet tagad viņš atkal ir pie varas. Par ko vēl te runāt? Vēl neesmu redzējusi tās «labās lietas pilsētai». Mani ļoti sarūgtināja tas, ka iepriekšējais mērs gribēja izveidot pašvaldības aptiekas attālākajos rajonos, bet Eigims no šīs idejas atteicās. Viņš ir pie varas, tās ir viņa tiesības un nav, ko nosodīt. Nākas samierināties ar to, kā ir.

Adams, pirms pieciem gadiem uz Daugavpili pārcēlās no Polijas

Jauniešiem ir grūti atrast darbu. Tāpēc daudzi plāno doties prom no Daugavpils. Taču varbūt viss atkarīgs no cilvēka spējas piemēroties - dažās sfērās darbs ir, bet, lai tajā strādātu, ir jāpārkvalificējas. Ne visi ir gatavi to darīt.

Žanna, bērnu pasākumu rīkotāja

To, ka jaunieši aizbrauc, zina visi. Šī problēma ir aktuāla visā Latvijā.

Jauniešiem šeit nav, ko darīt. Rīgā un citās pilsētās ir vairāk darba iespēju, kultūras pasākumu. Mums ir jaunatnes centrs un daži kultūras pasākumi, piemēram, «Artišoks», taču, manuprāt, tiem būtu jānotiek biežāk nekā reizi gadā.

Man šķiet, ka šīs vēlēšanas bija vienkārši smieklīgas. Skumjā ziņā smieklīgas. Kādreiz «Eigimu visi ļoti gribēja», bet pēc tam pilsēta viņā vīlās. Tagad viņam ir lieliska iespēja sevi pierādīt.

Man šķiet, ka gan Elksniņam, gan Eigimam ir kā savi trūkumi, tā arī savas labās lietas. Žēl, ka viņi nevarēja strādāt kopā. Eigims ir vietējais, visu labāk zina, varbūt pat reiz apdedzinājās...

Vai es viņam uzticos? Nezinu! Man šķiet, ka pilsētā vispār reti kurš kādam tic.

Igors, uzņēmuma «Latvijas maiznieks» darbinieks

Pilsētas lielākā problēma ir tāda, ka daudzi nevar atrast darbu. Vēl viens sasāpējis jautājums - asfalta segums daudzdzīvokļu māju pagalmos. Tas ir ļoti sliktā stāvoklī, un labot neviens netaisās.

Runājot par politiku, tad, pēc visa spriežot, vairums cilvēku gribētu, lai atgriežas Elksniņš. Kaut kādā ziņā viņiem taisnība. Domāju, ka jādod iespēja pilsētu vadīt kādam jaunam cilvēkam. Vecie it kā mēģina kaut ko darīt, bet rezultāti nav redzami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu