Panteļējevs vadīs veselības nozares reformu koordinējošu darba grupu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) izveidojos darba grupu, kas koordinēs un uzraudzīs komunikāciju saistībā ar plānotajām reformām veselības aprūpes sistēmā un nodrošinās iedzīvotāju informētību par pieejamajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, par tās vadītāju ieceļot veselības ministres biroja vadītāju Andreju Panteļējevu.

Premjers ar rīkojumu uzdevis Veselības ministrijai (VM) sadarbībā ar tās padotības iestādēm līdz šā gada 27.novembrim izstrādāt vienotu komunikācijas plānu, kurā būtu definēta komunikācijas stratēģija, sasniedzamie mērķi un uzdevumi, ietverti galvenie vēstījumi atbilstoši definētajām mērķa grupām un komunikācijas kanāliem, norādītas komunikācijas aktivitātes un plānotais laika grafiks, kā arī noteiktas atbildīgās institūcijas un būtiskākie pasākumi, lai uzlabotu iedzīvotāju informētību.

Darba grupai būs jākontrolē apstiprinātā vienotā komunikācijas plāna izpilde un tajā ietverto pasākumu īstenošana un, ja nepieciešams, jāsniedz priekšlikumi plāna aktualizēšanai.

Savukārt VM un tās padotības iestādēm jānodrošina komunikācija saistībā ar izmaiņām veselības aprūpes sistēmā, tai skaitā jāsniedz skaidrojoša informācija iedzīvotājiem atbilstoši izstrādātajam vienotajam komunikācijas plānam, ja nepieciešams, piesaistot nozares ekspertus un citas valsts pārvaldes institūcijas atbilstoši to kompetencei. Komunikācijas plāns tiks īstenots esošā iestādes budžeta ietvaros.

Darba grupa vadītājs būs Panteļējevs, bet viņa vietnieks - VM Komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders. Darba grupā darbosies arī pārstāvji no Slimību profilakses un kontroles centra, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Finanšu ministrijas, Valsts kancelejas un Nacionālā veselības dienesta.

Darba grupas sekretariāta funkcijas veiks un darbu organizēs VM Komunikācijas nodaļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu