PVD uzdod atsaukt no tirdzniecības «Canpol Babies» lateksa zīdaiņu knupīšus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir uzdevis atsaukt no tirdzniecības «Canpol Babies» lateksa zīdaiņu knupīšus, jo tajos konstatēta paaugstināta N-nitrozējamo vielu migrācija, informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa norādīja, ka šīs, iepriekš minētās ķīmiskās vielas ir toksiskas un var apdraudēt cilvēku veselību.

Pēc Meisteres teiktā, toksiskās vielas konstatētas «Canpol Babies» lateksa knupīšos 12m+, kas tiek tirgoti iepakojumā pa divi. Informācija uz iepakojuma: ražots Vācijā, svītru kods 5903407231037, Cat no 23/103, 0170614 (partijas kods). Zīdaiņu knupīšu derīguma termiņš ir 2019.gada jūnijs. Knupīšu izplatītājs Latvijā ir SIA «Kotryna».

PVD aicina patērētājus, kuri ir iegādājušies «Canpol Babies» lateksa knupīšus laika periodā no 2017.gada jūnija, pārtraukt tos lietot, uzsvēra PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja.

Viņa informēja, ka knupīšu izplatītājs SIA «Kotryna» brīvprātīgi ir apņēmies izņemt no tirdzniecības visas 2017.gadā saņemto «Canpol Babies» lateksa zīdaiņu knupīšu partijas ar iepriekš minēto svītru kodu.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu