Vērtēs NA rosinājumu par darba ņēmēju tiesībām runāt ar Latvijas iedzīvotājiem tikai latviski

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Koalīcijas partneri vērtēs nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) rosinājumu Darba likumā noteikt, ka darba ņēmējam, pildot darba pienākumus, saziņā ar Latvijas iedzīvotājiem ir tiesības sazināties tikai valsts valodā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) žurnālistiem norādīja, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) iepazīsies ar piedāvājumu. Viņš piebilda, ka tas ir Saeimā lemjams jautājums.

«Vienotības» priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens norādīja, ka Ekonomikas ministrija vērtēs, kā šis ierosinājums atsauksies uz saspringto situāciju darba tirgū.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars pauda cerību uz kolēģu atbalstu, kad šis jautājums nonāks līdz balsošanai Saeimā.

Kā ziņots, Dzintars uzskata, ka tas, ka darba devējs darbiniekam aizliedz būt pilsoniski atbildīgam un runāt ar iedzīvotājiem valsts valodā, ir pazemojoši. «Ja mūsu piedāvātos grozījumus deputāti atbalstīs, tad katram darbiniekam apkalpojošā sfērā būs neatņemamas tiesības Latvijas iedzīvotājiem atbildēt latviski,» norāda politiķis.

Pēc partijas pārstāvju domām, šādi likuma grozījumi nepieciešami, lai novērstu «arvien biežāk Latvijas darba tirgū vērojamo situāciju», ka darba ņēmējam bez īpaša pamatojuma tiek pieprasītas noteiktas svešvalodas zināšanas. Tas notiekot arī gadījumos, kad komersanta darbības specifika nav saistīta tikai ar pakalpojumu sniegšanu ārvalstu klientiem vai sadarbības partneriem, uzsver nacionālā apvienība.

Likumu paredzēts arī papildināt ar prasību, kas nosaka to, ka darba devējam, ja tas ir valsts vai pašvaldības institūcija vai kapitālsabiedrība, aizliegts pieprasīt valodu, kas nav Eiropas Savienības valoda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu