Partija «Progresīvie» stāsies Eiropas Sociālistu partijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Partija «Progresīvie» 9.novembrī ir iesnieguši pieteikumu uzņemšanai Eiropas Sociālistu partijā (PES), informēja politiskā spēka valdes locekle Ieva Lazda.

«Progresīvo» valdes priekšsēdētājs Māris Graudiņš vēstulē PES prezidentam Sergejam Staņiševam norādījis, ka partija vēlas tālāk virzīt savas progresīvās vērtības - veicināt vienlīdzību un sociālo taisnīgumu zaļā, ilgtspējīgā ekonomikā. «Veiksmīgi startējām šī gada pašvaldību vēlēšanās un esam pārliecināti, ka sasniegsim pozitīvus rezultātus arī gaidāmajās Latvijas parlamenta un Eiropas parlamenta vēlēšanās, attiecīgi 2018. un 2019.gadā, un palīdzēsim Latvijā un Eiropā sasniegt Eiropas Sociālistu partijas mērķus,» pauž Graudiņš.

PES apvieno Eiropas Savienības un Norvēģijas sociāldemokrātu, leiboristu, sociālistu un progresīvās demokrātiskās partijas. Patlaban PES ir 33 partijas, kā arī 13 asociētas partijas un 12 novērotāju partijas. Sociāldemokrātu uzmanības centrā ir ekonomiskā un sociālā taisnīguma jautājumi, pamattiesības un dzīves kvalitātes paaugstināšana visiem Eiropas iedzīvotājiem. Eiropas Parlamentā tas pārstāvēts kā Progresīvā alianse - sociālisti un demokrāti, norāda politiskajā spējā.

Graudiņš uzskata, ka «Progresīvo» līdzdalība Eiropas sociāldemokrātu struktūrās Latvijai ir stratēģiski svarīga: «Visi svarīgākie Eiropas lēmumi rodas kompromisos starp Progresīvo aliansi un Eiropas Tautas partiju grupu. Mēs, «Progresīvie», uzskatām, ka līdzšinējo PES novērotāju - partijas «Saskaņas» - darbs nav aizstāvējis Latvijas vitālās intereses šajā nozīmīgajā politiskā grupā. Nedz Aleksandra Mirska, nedz [Andreja] Mamikina darbība nav apmierinājusi Latvijas drošības vai saimnieciskās intereses. To izdarīsim mēs,» norāda

Mirskis iepriekš ieņēma EP deputāta amatu, Mamikins pašlaik ir EP deputāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu