Bēgļiem Latvijā sniegta medicīniskā palīdzība € 18 500 apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Nacionālajam veselības dienestam (NVD) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) piešķīra 18 471 eiro par patvēruma meklētājiem sniegto medicīnisko palīdzību.

Atbilstoši rīcības plānam personu, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, pārvietošanai un uzņemšanai Latvijā, kā arī lai nodrošinātu neatliekamo medicīnisko palīdzību un primārās, sekundārās un ambulatorās veselības aprūpi personām, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, pārvietošanai un uzņemšanai Latvijā, ir iesaistītas divas Veselības ministrijas (VM) padotības iestādes - NVD un NMPD.

NVD piešķirs 15 546 eiro, lai segtu izdevumus, kas radušies laikposmā no šī gada 1.maija līdz 30. septembrim saistībā ar patvēruma meklētāju ārstēšanu Latvijas ārstniecības iestādēs. Savukārt 2925 eiro tiks piešķirti NMPD segtu izdevumus, kas radušies laikā no 1.jūnija līdz 31.septembrim saistībā ar 48 izsaukumiem pie patvēruma meklētājiem.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

    Tēmas

    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu