Atkārtoti noraida ieceri ļaut iedzīvotājiem iesniegt priekšlikumus izskatīšanai Rīgas domē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes deputāti šodien neatbalstīja priekšlikumu ļaut Rīgas iedzīvotājiem izskatīšanai domes sēdēs iesniegt savas ieceres, kuru atkārtoti izvērtēšanai bija iesniedzis deputāts Vilnis Ķirsis (V), skaidroja domē.

Viņš rosināja īstenot grozījumus Rīgas pilsētas pašvaldības nolikumā un noteikt, ka domes sēdē izskatāmos projektus turpmāk izskatīšanai var iesniegt arī pēc kolektīvā lēmuma principa. Proti, savācot vismaz 1000 Latvijas iedzīvotāju, kuri deklarēti Rīgas pilsētas pašvaldībā un iesnieguma dienā ir sasnieguši 16 gadu vecumu, parakstus, iedzīvotāji varētu savas ieceres iesniegt deputātiem izvērtēšanai bez citu institūciju starpniecības.

Ķirsis skaidroja, ka tas būtu labs veids kā panākt rīdziniekiem sasāpējušu un interesējošu jautājumu ātrāku attīstību, kā arī tas veicinātu labas pārvaldības principus.

Kolektīvajā lēmuma iesniegšanas procesā būtu jāiesniedz priekšlikums Rīgas domei, īss tā pamatojums, kā arī būtu jānorāda fiziska persona, kas pilnvarota pārstāvēt kolektīvā lēmumu projekta iesniedzējus.

Parakstus lēmumu projektam varētu vākt arī elektroniski, ja tiktu nodrošināta parakstītāju identitātes apstiprināšana.

Šo priekšlikumu 8.novembrī jau noraidīja Rīgas domes Finanšu un administratīvo lietu komiteja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu