Šorīt pie Gaismas pils «atklāta pirmā slidotava», ir arī nopietnas avārijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieks

Šorīt daudzviet Latvijā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, bet sliktākais ceļu stāvoklis ir Kurzemē un Gulbenes apkārtnē, informē «Latvijas valsts ceļi» (LVC).

Ceļu uzturētāji slidenos ceļa posmus kaisot ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 77 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Starpsezonā LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem, tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām. Īpaši strauji apledojums var veidoties uz autoceļiem kas iet cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu