Ugunsgrēkos Latvijā cietuši divi cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 14 ugunsgrēki, kuros cieta divi cilvēki, bet viens cilvēks ticis izglābts, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

(Papildināta visa ziņa.)

Plkst.19.16 ugunsdzēsēji steidzās uz Atmodas ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas pagrabā deg dīvāns. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 20.17.

Plkst.21.42 tika saņemts izsaukums uz Mārkalnes ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas.

No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba cilvēku, kurš nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 22.31.

Šonakt plkst.3.25 VUGD saņēma izsaukumu uz Gulbenes novada Lizuma pagastu, kur ar atklātu liesmu deg saimniecības māja. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 600 kvadrātmetru platībā deg darbnīca un tai ir iebrucis jumts.

Darbnīcā sadega divi frontālie iekrāvēji, divi riteņtraktori, viens riteņekskavators, divas sējmašīnas un viena siena prese. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst. 6.49 un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Diennakts laikā valstī kopumā dzēsti 14 ugunsgrēki, no kuriem trīs fiksēti Rīgā, pieci - citās lielajās pilsētās, bet seši - novados.

Vakar VUGD darbinieki veikuši arī 15 glābšanas darbus.

Kopš gada sākuma ugunsgrēkos Latvijā ir cietuši 330, bet gājuši bojā 67 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu