11.novembra krastmalā notiks militārās parādes ģenerālmēģinājums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā šodien plkst.19 11.novembra krastmalā notiks Latvijas proklamēšanas 99.gadadienai veltītā militārā parādes ģenerālmēģinājums, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Jau ziņots, ka šogad 18.novembrī Latvijas proklamēšanas 99.gadadienai veltītā militārā parāde būs vērienīgākā kopš neatkarības atjaunošanas.

Parādi, kurā piedalīsies vairāk nekā 1000 karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu, ugunsdzēsēju un jaunsargu, komandēs Jūras spēku komandieris Ingus Vizulis, bet to pieņems valsts bruņotā spēka augstākais vadonis, Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Parādes kājnieku vienības ar karavīru dziesmām militārā orķestra pavadībā turpinās gājienu pa Kaļķu un Brīvības ielu līdz pat Dailes teātrim.

Parādi noslēgs Latvijas un sabiedroto spēku, kā arī Valsts policijas un Valsts robežsardzes bruņojuma, tehnikas un transporta demonstrējums, kurā tikai lidojumam labvēlīgos laika apstākļos, būs redzami helikopteri, kā arī NATO iznīcinātāju vienība, kas veic NATO patrulēšanas operāciju Baltijas valstu gaisa telpā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu