Bērnu slimnīcai par saziedotajiem līdzekļiem iegādāti 29 specializētie krēsli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Labdarības akcijā, kas norisinājās šā gada pavasarī, Bērnu slimnīcas Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļai par mazumtirdzniecības veikalu tīkla «Rimi» un «Supernetto» klientu saziedotajiem līdzekļiem iegādāti 29 specializēti krēsli, aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Kā ziņots, labdarības akcijā krēslu iegādei mēneša laikā saziedoti 21 484 eiro.

Krēsli iegādāti, lai palīdzētu tiem bērniem un viņu vecākiem, kuri ikdienā ilgstoši tur mazuli tā sauktajā ķengura metodē, tādejādi veicinot ātrāku un veiksmīgāku bērna atveseļošanos un augšanu.

Dambiņa norāda, ka 17.novembris pasaulē tiek atzīmēts kā priekšlaikus dzimušo bērnu diena, tādēļ viņa pauda prieku, ka sabiedrība turpina uzlabot priekšlaikus dzimušo bērnu aprūpi un sniedz atbalstu viņu vecākiem. «Sirsnīgs paldies visiem, kuri gan šoreiz, gan citās reizēs rūpējas par mūsu priekšlaikus dzimušajiem bērniem, sniedzot pavisam konkrētu un ļoti vajadzīgu palīdzību,» uzver Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

SIA «Rimi Latvia» pārstāve Inga Bite norāda, ka sākotnēji kopā ar Bērnu slimnīcas fondu bija cerēts savākt vismaz 15 000 eiro, tādēļ viņa pauda pateicību ziedotājiem, kas palīdzēja īstenot iespēju nodrošināt vecākiem un bērniem atveseļošanās procesam piemērotus apstākļus.

Katru gadu BKUS Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā ārstējas aptuveni 300 bērni no visas Latvijas, kuri ir piedzimuši priekšlaikus vai ir ar nopietnām veselības problēmām.

Labdarības akcijai varēja ziedot no šā gada 23.marta līdz 26.aprīlim «Rimi» un «Supernetto» veikalos visā Latvijā, kā arī ziedojot «Mans Rimi» naudas uzkrājumu «Rimi» kioskos, mājaslapā «mansrimi.lv», un Bērnu slimnīca fonda mājas lapā «bsf.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu