Vairāki tūkstoši cilvēku devušies valsts svētkiem veltītā lāpu gājienā pa Rīgas ielām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar vairāki tūkstoši cilvēku devās jau par tradīciju kļuvušajā nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) rīkotajā valsts svētku lāpu gājienā pa Rīgas ielām.

Aptuveni stundu pirms lāpu gājiena pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa notika koncerts, kas pulcēja lielas ļaužu masas. Koncertam tuvojoties noslēgumam, lielākajai daļai rokās jau bija iedegtas lāpas, kas pasākuma dalībniekiem tika dalītas bez maksas.

Gājiena priekšgalā soļoja VL-TB/LNNK pārstāvji, valsts karogu nesot politiskā spēka līdzpriekšsēdētājam Raivim Dzintaram. Daudzi interesenti gājienu vēroja no malas.

Gaismas ceļš noslēdzās netālu no Brīvības pieminekļa. Sanākušie tika aicināti nodot lāpas pirms tramvaja sliežu šķērsošanas, ko daudzi arī darīja, tālāk jau turpinot ceļu līdz pieminekļa pakājei bez tām.

Rīgas dome aicināja gājiena dalībniekiem lāpas sākt nodot drīz pēc Z. A. Meierovica bulvāra un tramvaja sliežu šķērsošanas, neaizejot līdz Brīvības piemineklim. Domes pārstāvis Uģis Vidauskis iepriekš aģentūrai LETA pastāstīja, ka lāpu gājienu noslēgt pie Brīvības pieminekļa nav vēlams drošības apsvērumu dēļ, piebilstot, ka šī apsvēruma dēļ tas nav bijis atļauts arī visus iepriekšējos gadus.

Pēc organizatoru aplēsēm, pērn lāpu gājienā piedalījās ap 17 000 dalībnieku.

Šodien tiek svinēta Latvijas Republikas 99 gadu jubileja. Latvijas Republika tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī plkst.16 Otrajā pilsētas teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu