Decembrī uz «oligarhu lietas» parlamentāro izmeklēšanu aicināts Šķēle, Dūklavs un Ameriks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Decembrī uz «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi aicināts ekspolitiķis Andris Šķēle, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (S/GKR).

Attiecīgās personas iepriekš aicināja iztaujāt deputāts Andrejs Judins (Par!/V).

Dūklavs, eksprezidents Valdis Zatlers un Dainis Liepiņš aicināti uz sēdi 4.decembrī, bet Ameriks, uzņēmēji Ivars Gulbis un Ralfs Kļaviņš un bijušais Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Jānis Maršāns - 11.decembrī.

Savukārt Šķēle, uzņēmējs Viesturs Koziols un bijušais AS «Diena» padomes vadītājs Aleksandrs Tralmaks ir aicināti uz sēdi 18.decembrī.

Pirms tam 27.novembra sēdē plānots iztaujāt politiķi Aivaru Lembergu («Latvijai un Ventspilij»), uzņēmēju Juri Gulbi un Jāni Straumi. Lai spriestu par iespējamo mediju ietekmēšanu, uz sēdi aicināts žurnālists, kādreizējais «Dienas» galvenā redaktora pienākumu izpildītājs Guntis Bojārs.

Jau vēstīts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu