Pāvests Francisks nākamgad plāno apmeklēt Latviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pāvests Francisks Baltijas valstu simtgades gadā plāno apmeklēt trīs Baltijas valstis, tajā skaitā arī Latviju, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

(Pievienota 3. un 4.rindkopa.)

Pēc Valsts prezidenta kancelejas rīcībā esošās informācijas, Vatikāns tuvākajā laikā varētu paziņot par pāvesta vizītes laiku un statusu.

Savukārt Ārlietu ministrijā aģentūrai LETA skaidroja, ka pāvests ir uzaicināts apmeklēt vizītē Latviju 2018.gadā, un saskaņā ar tradīciju oficiāls apstiprinājums šādām vizītēm tiek sniegts pēc tam, kad puses to ir saskaņojušas.

«Pāvests ir paudis savu ieinteresētību viesoties Baltijas valstīs. Ceram, ka pāvests Latvijā viesosies nākamgad,» norādīja ministrijā.

Jau ziņots, ka uzaicinājumu pāvestam apmeklēt Latviju izteicis gan Valsts prezidents Raimonds Vējonis, gan Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Trešdien Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites preses pārstāve Daiva Ulbinaite apstiprināja, ka pāvests nākamgad apciemos Lietuvu.

«Pāvesta Franciska vizīte plānota nākamā gada rudenī,» viņa norādījusi, piebilstot, ka Vatikāns tuvākajā laikā varētu paziņot precīzu vizītes laiku un statusu.

Gaidāms, ka nākamgad pāvests apmeklēs arī Igauniju. Par to svētdien pēc mises Tallinas katoļu katedrālē paziņoja bīskaps Filips Žurdāns. Pēc viņa teiktā, to šobrīd var apgalvot ar 99% ticamību, rakstīja «Postimees».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu