Par jaunā LU Juridiskās zinātnes institūta direktoru ievēl docentu Vadimu Mantrovu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Šodien uz pieciem gadiem tika ievēlēts jaunizveidotā Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās zinātnes institūta direktors LU docents Vadims Mantrovs, informēja universitātes Juridiskās fakultātes pārstāve Madara Marija Ose.

Uzrunājot klātesošos domes sēdē, Mantrovs norādīja, ka institūtam saredz daudz darba un attīstības iespēju gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī. Institūta direktors pārliecināts, ka fakultātei un tās jaunizveidotajai struktūrvienībai ir pietiekama kapacitāte, lai piedalītos dažādu zinātnisku projektu konkursos, piesaistītu partnerus, kā arī pētniecības darbam nepieciešamo finansējumu.

Ose norādīja, ka šī gada oktobrī LU Juridiskās fakultātes dome vienbalsīgi lēma par izmaiņām fakultātes nolikumā, izveidojot jaunu struktūrvienību - Juridiskās zinātnes institūtu, tāpēc šodien uz pieciem gadiem tika ievēlēts institūta direktors un tā zinātniskā padome, kas gatava sākt darbu nekavējoties.

Uz piecu gadu termiņu ievēlēti arī struktūrvienības zinātniskās padomes locekļi - profesore Kristīne Strada-Rozenberga, profesors Jānis Lazdiņš, profesors Kalvis Torgāns, asociētā profesore Annija Kārkliņa un docents Arnis Buka. Zinātniskā padome no sava vidus vēl ievēlēs tās priekšsēdētāju un apstiprinās sekretāru.

Pēc Oses paustā, jaunizveidotais institūts tagad ir LU Juridiskās fakultātes akadēmiska struktūrvienība zinātniskās pētniecības un ar to saistīto pasākumu īstenošanai. Tas īstenos fundamentālus un praktiski pielietojamus zinātniskos pētījumus, organizēs un līdzdarbosies zinātniskās aktivitātēs, kā arī atbalstīs zinātniskās kvalifikācijas iegūšanu un pilnveidošanu. Iecerēts sekmēt arī jauno zinātnieku sagatavošanu, iesaistot pētniecības darbā studējošos.

Izvirzīto mērķu sasniegšanai institūtā iesaistītais personāls pētniecības darbu veiks ne vien juridiskajā zinātnē, bet arī starpdisciplināros jautājumos, tādejādi risinot tautsaimniecībai un sabiedrībai aktuālas problēmas un piedāvājot to risinājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu