Tik smaidoši kontrolieri, ka «roka stiepjas» samaksāt sodu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Vēl nekad iepriekš nebiju satikusi tik laipnus, atsaucīgus un smaidīgus «Rīgas satiksmes» kontrolierus. Un vēl bez apsardzes!» Tā tviterī raksta juriste Ieva Brante. Izrādās, kontrolieriem pie apģērba piestiprinātas nelielas kameras, kurās tiek fiksēta kontrolieru un pasažieru komunikācija. «Rīgas satiksmē» apstiprina, ka šis jauninājums ieviests pirms pusgada, lai kontrolieru un pasažieru komunikācijā nerastos pārpratumi.

«Tik jauki kontrolieri, ka pašam stiepjas roka sodiņu laipni samaksāt,» raksta kāds cits sociālo tīklu lietotājs.

«Rīgas satiksme» praktizē trīs veidu biļešu kontroli, skaidro «Rīgas satiksmes» klientu apkalpošanas un komunikācijas daļas vadītājs Viktors Zaķis. Tā sauktajā reida kontrolē, kad transporta līdzeklis tiek apturēts starp pieturām, piedalās pašvaldības policija. Ja bezbiļetnieks nevar ne samaksāt sodu, ne uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, lai izrakstītu sodu, ko var samaksāt vēlāk, viņam jāizkāpj no transporta līdzekļa, lai policija varētu viņu identificēt.

Savukārt biļešu kontrole transporta līdzekļa braukšanas laikā tiek realizēta gan kopā ar apsardzes vai pašvaldības policijas darbiniekiem, gan bez. Ja transporta līdzeklī iekāpj tikai kontrolieri, viņiem pie krūšu kabatas ir piestiprinātas kameras, kurās tiek filmēta kontrolieru un «Rīgas satiksmes» klientu komunikācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu