Parlaments atbalsta iespēju finansēt neatkarību atbalstījušo AP deputātu pasākumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Administrācija

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likumu, kas paredz, ka varēs sniegt finansiālu un materiālu atbalstu neatkarības atjaunošanu atbalstījušajiem Augstākās padomes (AP) deputātiem, tostarp reprezentācijas pasākumu organizēšanai.

Grozījumu mērķis ir sekmēt minēto deputātu aktīvu darbību AP vēstures apzināšanā, skolu jaunatnes patriotiskajā audzināšanā, pilsoniskās sabiedrības attīstības veicināšanā, nacionālās vides kultūras saglabāšanā un citu AP darbību valsts neatkarības atjaunošanā saistītu pasākumu īstenošanā.

Likuma grozījumi attieksies uz tiem bijušajiem AP deputātiem, kuri balsoja «par» 1990.gada 4.maija deklarāciju «Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu» vai 1991.gada 21.augusta konstitucionālo likumu «Par Latvijas Republikas valstisko statusu».

Likumā paredzēts noteikt, ka varēs sniegt arī atbalstu transporta pakalpojumu veidā tādu reprezentācijas pasākumu īstenošanai, kas saistīti ar AP darbību valsts neatkarības atjaunošanā.

Vienlaikus Saeima šodien, skatot priekšlikumus nākamā gada budžetam, atbalstīja ierosinājumu piešķirt 12 000 eiro Augstākas Padomes deputātu reprezentācijas nodrošināšanai. Šie līdzekļi rasti, samazinot finansējumu, kas paredzēti kā kompensācija parlamentāriešiem, kas netiek pārvēlēti nākamajā sasaukumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu