Uzstājoties Saeimas debatēs par budžetu, Kaimiņš mudina apcietināt Lembergu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Debatējot par priekšlikumiem nākamā gada budžetam, deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) mudināja apcietināt smago noziegumos apsūdzēto Ventspils mēru Aivaru Lembergu («Latvijai un Ventspilij»).

Šādu aicinājumu Kaimiņš pauda debatēs par ierosinājumu pārdalīt līdzekļus, lai netiktu samazināts plānotais valsts atbalsts Jēkabpils multifunkcionālās sporta halles būvniecības projektam, kā arī Valmieras J.Daliņa stadiona rekonstrukcijas un vieglatlētikas manēžas celtniecības projekta īstenošanai.

Parlamentārietis Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) skaidroja, ka šie līdzekļi bija ieplānoti 2017.gadā, tomēr dažādu «objektīvu apstākļu dēļ» šos darbus nevarēja veikt, tātad nauda faktiski tiekot pārcelta uz nākamo gadu.

Kaimiņš debatēs par šo ierosinājumu pauda, ka «8.novembrī Ventspils domē smagos noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs sēdēja ar Latvijas Olimpiskās komitejas vadītāju Vrubļevski un shēmoja, kādā veidā nemaksāt uzņēmuma ienākuma nodokli». Lai nemaksātu uzņēmuma ienākuma nodoklis (UIN), plānots izmantot biedrību, apgalvoja Kaimiņš.

Vēršoties pie finanšu ministres Danas Raiznieces-Ozolas (ZZS) Kaimiņš pauda, ka partijas «Latvijai un Ventspilij» priekšsēdētājs ministres «acu priekšā legāli shēmo, kā nemaksāt uzņēmuma ienākuma nodokli, dibinot jau ceturto biedrību».

Uzrunājot Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), Kaimiņš sacīja: «Lūdzu, apcietiniet to cilvēku beidzot! [...] Manuprāt, šis cilvēks ir lielākā Latvijas nelaime!».

Kaimiņš jau iepriekš ir lūdzis tiesībsargājošās iestādes pārbaudīt Lemberga darbību biedrībā «Biznesa attīstības asociācija». Šodien debatēs viņš pieminēja arī šo biedrību. Deputāts apgalvoja, ka šajā biedrībā Lembergs algā 2016.gadā ir saņēmis 187 819 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu