Tirdzniecības parkā «Alfa» varēs veikt bezmaksas HIV testus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien tirdzniecības parkā «Alfa» varēs veikt bezmaksas HIV testus, informēja pasākuma organizētāju pārstāve Inga Upmace.

Baltijas HIV asociācija ikvienu interesentu aicina veikt testus. Apmeklētājiem laika posmā no plkst.12 līdz 19 tiks piedāvāti gan bezmaksas HIV eksprestesti, kuru veikšana aizņem aptuveni 20 minūtes, gan izskaidrojoša saruna par HIV, gan izlaušanās spēle «Bauda», kurā var dažu minūšu laikā «emocionāli satikties ar HIV».

Pasākums notiek Eiropas HIV testēšanas nedēļā, un to vadīs aktieris Maksims Trivaškevičs.

Latvija ieņem 1.vietu Eiropas Savienībā pēc jaunatklāto HIV gadījumu skaita pret iedzīvotāju skaitu. Šobrīd Latvijā dzīvo 5431 HIV inficētais, taču atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas aprēķiniem ar HIV inficēto cilvēku skaits varētu būt gandrīz divas reizes lielāks. Tas nozīmē, ka savu HIV statusu zina tikai puse no inficētajiem. Viens HIV pozitīvs cilvēks, kas nezina savu statusu, neaizsargājas un neārstējas, var inficēt pat 12 citus cilvēkus.

2017.gada deviņos mēnešos Latvijā no jauna HIV konstatēts 215 cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu