Direktore atklāj, kāpēc notika policista piekaušana skolā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Skolā, kurā mācās bērni ar garīga rakstura un uzvedības traucējumiem, uz vietas ir tikai viens, pensijas vecuma pašvaldības policists, kurš nespēj tikt galā ar agresīviem pusaudžiem, sarunā ar TVNET stāsta Rīgas sanatorijas internātpamatskolas direktore Anita Stukāne. Viņa jau iepriekš paudusi, ka skolā nepieciešams lielāks atbalsta personāls, bet viņas teiktais ignorēts.

Ceturtdien notikušais incidents, kura laikā skolēns pašvaldības policijas darbiniekam sita pa galvu un, kad kārtības sargs pakrita, spēra ar kāju, bet pārējie zobojoties notiekošo filmēja, esot ārkārtējs gadījums. Pusaudzis atradās alkohola reibumā. Direktore atklāja, ka

šis nav pirmais gadījums, kad skolēni pieķerti atgriežoties skolā reibuma stāvoklī.

Tomēr skolā, kurā pamatizglītību iegūst sarežģīti bērni ar garīgās veselības traucējumiem no visas Latvijas, bija tikai viens pensijas vecuma policists.

Pusaudzis līdz šim nav izcēlies ar sevišķu interesi par mācībām, bijis kluss un mierīgs, tādēļ Anita Stukāne uzsvēra, ka gan viņai, gan skolas personālam notikušais bijis liels pārsteigums.

Pusaudži, kas zobojās un filmēja policista sišanu un spārdīšanu, šobrīd nožēlojot notikušo. Direktore sacīja, ka skolā kaut kas tāds noticis pirmo reizi. Turpretim skolēnu vecāki jau iepriekš sūdzējušies, ka skolēni šajā skolā uzvedas «diezgan mežonīgi» un netiek disciplinēti, liecina TVNET rīcībā esošā informācija.

Direktore apgalvoja, ka pusaudzis jau agrāk ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar savu izvēlēto draugu loku ārpus skolas un viņu aktivitātēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu