VUGD atklāj dažādas problēmas slimnīcās, internātskolās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai pārbaudītu ugunsdrošības prasību ievērošanu un dežurējošā personāla zināšanas par rīcību ugunsgrēka gadījumā nakts laikā, šonedēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas veica neplānotās ugunsdrošības pārbaudes sociālās aprūpes centros, slimnīcās un internātskolās.

Lai novērstu traģisku ugunsnelaimju izcelšanās iespējamību, VUGD ugunsdrošības inspektori regulāri veic publisko ēku ugunsdrošības pārbaudes ar mērķi identificēt nepilnības un uzdot ēku īpašniekiem tās novērst. Šonedēļ nakts laikā neplānotās ugunsdrošības pārbaudes tika veiktas 54 Rīgas sociālās aprūpes centros, slimnīcās un internātskolās, ar mērķi pārbaudīt evakuācijas ceļus, brīvju durvju atvēršanu, ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizāciju sistēmas darbību un dežurējošā personālā zināšanas par rīcību ugunsgrēka gadījumā. Pārbaužu laikā konstatēts:

  • 38 objektos bija problēmas ar evakuācijas izejas durvju atvēršanu;

  • 16 objektos konstatēts, ka dežurējošā personāla skaits bija nepietiekams, lai nepieciešamības gadījumā tiktu veikta cilvēku evakuācija;

  • 10 objektos ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma nebija darba kārtībā;

  • 7 objektos dežurējošais personāls nezināja, kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā, piemēram, nespēja pastāstīt, kā rīkosies, uz kādu tālruņa numuru zvanīs un kā organizēs cilvēku evakuāciju.

Par konstatētajiem pārkāpumiem VUGD Rīgas reģiona pārvaldes ugunsdrošības inspektori sagatavos pārbaudes aktus ar pārkāpumu novēršanas termiņiem, kurus iesniegs atbildīgajām personām par ugunsdrošību objektos.

11 gadījumos par pārbaudē konstatētajiem pārkāpumiem ir sāktas administratīvās pārkāpumu lietvedības un piespriesti naudas sodi.

Šogad aprit 10 gadi kopš viena no traģiskākajiem ugunsgrēkiem, kad Kuldīgas rajona Alsungas pagasta sociālās aprūpes centrā naktī izcēlās ugunsgrēks, kurā dzīvību zaudēja 23 cilvēki.

Šī nelaime atklāja to, cik reizēm neaizsargāti no ugunsnelaimes ir tieši sociālo aprūpes centru iemītnieki, tāpēc ugunsdrošības prasību ievērošanai minētajās iestādēs VUGD vienmēr pievērš īpašu.

VUGD atgādina: ja ir izcēlies ugunsgrēks, nekavējoties zvaniet ugunsdzēsējiem glābējiem uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu