Koalīcijas partijām nav iebildumu pret Veselības finansēšanas likumprojekta jaunāko redakciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Koalīcijas partijas pašlaik nepauž iebildumus pret Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekta jaunāko redakciju, ko izskatīšanai otrajā lasījumā atbalstījusi Sociālā un darba lietu komisija, liecina politiķu šodien sacītais pēc valdību veidojošo partiju padomes sēdes.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) žurnālistiem norādīja, ka Veselības finansēšanas likumprojekts ir galvenā aktualitāte Saeimā. Topošajam likumam ir iesniegts liels priekšlikumu skaits, tāpēc koalīcijas partijām tuvākajās dienās būs jāiepazīstas ar visām niansēm un jānoformulē viedoklis, skaidroja politiķe.

Vaicāti, vai valdību veidojošajām partijām ir kādi iebildumi pret normatīvā akta projektu, «Vienotības» priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens atbildēja, ka šodien neviens no partneriem par šo lietu jautājumus neuzdeva. Taču tas neizslēdz iespēju, ka par vienu vai otru piedāvāto risinājumu notiks parlamentārās debates.

Kā ziņots, Sociālo lietu komisija ir noslēgusi priekšlikumu uz otro lasījumu skatīšanu Veselības aprūpes finansēšanas likumprojektā. 30.novembrī par likumprojektu būs jābalso Saeimai, un pēc tam gan komisijai, gan parlamentam vēl būs par to jālemj galīgajā lasījumā.

Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekts izstrādāts ar mērķi veicināt veselības aprūpes nodrošināšanai nepieciešamā finansējuma piesaisti un ilgtspēju. Tajā paredzēts, ka veselības aprūpei tiek piešķirts finansējums 4% apmērā no iekšzemes kopprodukta, sākot ar 2020.gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu