Daugavpils vicemēra ārsta prakse piedalās pašvaldības iepirkumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Aivara Zdanovska («Mūsu partija») ārsta prakse piedalās pašvaldības iepirkumā par iedzīvotāju veselības veicināšanu un slimību profilaksi. Projektam paredzēti Eiropas Savienības (ES) līdzekļi.

Aģentūrai LETA Zdanovskis atzina, ka nesaskata pārkāpumu tajā, ka viņa ārsta prakse pretendē uz pašvaldības iepirkumu minētajā projektā.

«Tā kā nejūtos vainīgs par to, ka piedalos iepirkumā, savu piedāvājumu nenoņemšu līdz nebūs saņemta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja KNAB atbilde par to, ka esmu kaut ko pārkāpis. Ja KNAB atzīs, ka interešu konflikts ir, tad savu piedāvājumu atsaukšu,» teica Zdanovskis.

Uz projekta finansējumu 50 000 eiro apmēr pretendē arī Daugavpils reģionālā slimnīca (DRS), Bērnu poliklīnika, Latvijas Sarkanais Krusts, kuru pārstāvji arī piedalījās domes sociālo lietu komitejas sēdē. «Ja interešu konflikts ir man, tad tas principā ir arī minētajām iestādēm, jo komitejā darbojas arī SIA «Daugavpils reģionālā slimnīca» valdes loceklis Reinis Joksts un Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils pilsētas komitejas padomes priekšsēdētāja Helēna Soldatjonoka,» norādīja Daugavpils vicemērs.

Otra lieta, uz kuru norādīja Zdanovskis, ir tā, ka konkursā viņš ir piedalījies vēl tajā laikā, kad bijis nevis vicemērs, bet gan parasts deputāts, līdzīgi kā Joksts un Soldatjonoka. «Ja šis interešu konflikts tiks konstatēts, tad piedāvājumus varētu nākties atsaukt arī DRS un citiem pretendentiem, kuru piedāvājumu summas jau ir mērāmas nevis desmitos, bet gan simtos tūkstošu eiro, kas var aiziet garām pašvaldībai,» uzsvēra Zdanovskis.

Vēl viena nianse, uz kuru norādīja Daugavpils vicemērs, projekta apspriede notikusi laikā, kad Daugavpils domes priekšsēdētāja pienākumus pildījis Andrejs Elksniņš (S). «Kāpēc viņš, redzot, ka var izveidoties šāda strīdīga situācija, par to nebrīdināja, jo viņš jau ir tas, kurš šo traci ir sacēlis. Pieļauju, ka viņš varēja nezināt, ka es piedalos šajā konkursā, bet to, ka tajā piedalās DRS un citas manis nosauktās iestādes, viņš taču zināja,» pauda neizpratni Zadnovskis.

Viņaprāt ir labi, ka «brēka» ir sacēlusies tagad. Ja gadījumā interešu konflikts tiktu konstatēts pēc diviem gadiem, kad būtu izdarītas darbības, sekas varētu būt daudz smagākas - varētu tikt pazaudēts ES finansējums.

Pasākumiem vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Latvijā dažos tuvākajos gados ir atvēlēti vairāk nekā 38 miljoni eiro, no kuriem lauvas tiesa nāks no Eiropas Sociālā fonda, bet 15% jeb 5,8 miljoni eiro - no valsts budžeta. Pretendēt uz šo finansējumu var Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla dalībnieces.

Arī Daugavpils pilsētas dome ir parakstījusi vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta īstenošanu pašvaldībā. Kopumā Daugavpils šajā projektā var rēķināties ar gandrīz vienu miljonu eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu