Dombrava: NA rekomendē Cunskai atstāt domes komisijas vadītājas amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saistībā ar izskanējušiem pārmetumiem par Smiltenes novada domes deputātes Aijas Cunskas rīcību nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK valde rekomendē viņai atstāt domes komisijas vadītājas amatu, pavēstīja VL-TB/LNNK valdes loceklis Jānis Dombrava.

Cunskai, kura ievēlēta domē no nacionālās apvienības saraksta, tiek pārmesta Krievijas propagandas materiālu izmantošana semināros apkārtnes skolu direktoriem. Saskaņā ar domes mājaslapā publicēto informāciju, viņa ieņem Interešu izglītības jautājumu un programmu izvērtēšanas un mērķdotācijas sadales komisijas vadītājas amatu.

Cunska nav VL-TB/LNNK biedre, tāpēc politiskais spēks šajā jautājumā var tikai izteikt rekomendāciju domei un pašai deputātei, skaidroja Dombrava. Partija uzskata, ka Cunskai vairs nevajadzētu domē vadīt izglītības lietu skatīšanu.

VL-TB/LNNK valdes pārstāvis piebilda, ka šo jautājumu pamatā vajadzētu risināt pašā Smiltenē, nevis kādam no malas.

Kā ziņots, tuvāko nedēļu laikā VL-TB/LNNK Smiltenes nodaļa apspriedīs Cunskas darbību un lems par tālāko rīcību, aģentūrai LETA pavēstīja nodaļas vadītājs Edgars Kalniņš. Viņš gan nebija gatavs prognozēt, kā partijas biedrei nāktos atbildēt par notikušo, taču uzsvēra, ka Cunskas rīcība nav bijusi ļaunprātīga un deputāte nav vēlējusies izplatīt propagandu. Viņš atzina, ka izvēlētie materiāli bijuši partijas vērtībām neatbilstoši.

Arī Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis (VL-TB/LNNK) nevarēja pateikt, vai Cunsku varētu sodīt. Viņš norādīja, ka par to spriedīs komisija. Komisiju varētu izveidot domes sēdē 29.novembrī.

Kā vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga», Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) uzdevis pašvaldībai izvērtēt Smiltenes novada domes priekšsēdētājas vietnieces Cunskas rīkotās apmācības skolu direktoriem.

10.novembrī Cunska Smiltenes novadu skolu direktoriem rīkoja semināru «Pašnovērtējums. Laime būt pašam.», kurā deputāte stāstījusi par ajūrvēdu un to, kādu pieredzi viņa gūst braucienos uz Krieviju, kur praktizējot viņas skolotājs. Savu uzstāšanos noslēgusi ar Krievijas popmūziķu mūzikas klipu «Dzīvot», kas ir daļa no Krievijas sabiedriskās televīzijas projekta. To Krievijas mediji izmantojuši, lai popularizētu 9.maija kustību «Nemirstīgo pulks». Tas skolu direktoriem radījis vēl vairāk jautājumu, un mācību iestāžu vadītāji seminārā saskatījuši Krievijas propagandas elementus, informē raidījums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu