Ozolnieku mērs Liepiņš: Neviens man nav garantējis četrus gadus amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jaunā sasaukuma domes un paša paveikto jūnijā ievēlētais Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA) grasās pārvērtēt pēc četru gadu darba, taču mērs apzinoties, ka neviens viņam nav garantējis palikšanu amatā visu domes pilnvaru laiku, intervijā atzina Liepiņš.

Pēc pašvaldību vēlēšanām jūnijā, kad savu varu Ozolnieku novadā zaudēja ilgi valdošā Latvijas Zemnieku savienība, par vietējās domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Saeimas deputāts Liepiņš. Līdz ar jauno domes sasaukumu pārmaiņas notikušas arī pašvaldības administrācijā un iestādēs, ko Liepiņš sauc par padomju nomenklatūras ēras beigām.

«Tagad nav diži daudz laika gulēt, pie durvīm rinda ir nepārtraukti, jo domē gadiem nav risināts jautājums par dialogu, līdz šim pastāvējusi sistēma, ka jāievēro subordinācija. Tagad padomju nomenklatūras tradīcijas un vadības veids ir izdzēsts, un esmu pārliecināts, ka tas nekad neatgriezīsies,» par jau paveikto klāstīja Liepiņš.

Pēc darba Jelgavas domē un Saeimā Liepiņš startējis vēlēšanās Ozolnieku novadā, jo viņam bijis skaidrs, ka cilvēki netiek uzklausīti, netiek izmantots Ozolnieku izdevīgais ģeogrāfiskais stāvoklis, pārvaldība bijusi haotiska un arī izšķērdīga.

Lai arī domē daļa lēmumu netiek pieņemta vienbalsīgi, domes priekšsēdētājs uzskata, ka domē nav izveidojusies opozīcija, jo «pilnīgi visi cilvēki iesaistīti lēmumu pieņemšanā».

Jautāts, vai pats spēs sajust, kad darbs domē būtu jābeidz, Liepiņš sola padarīto izvērtēt pēc četriem gadiem.

«Skatīšos četru gadu periodu, vai man būs nepieciešams te būt vai ne, vai es varu radīt vēl kādu pievienoto vērtību. Piedaloties vēlēšanās, man šķita, ka dzīves pieredze man bija pietiekami liela, ka es varēšu paveikt šo darbu. Kolēģi uzticējās, paldies viņiem par to, bet neviens nav garantējis man četrus gadus,» komentēja domes priekšsēdētājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu