«Reģionu Alianse» neatbalsta sadarbības līguma noslēgšanu ar «Latvijas attīstību»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Reģionu alianses» (RA) valde nolēmusi neatbalstīt sadarbības līguma slēgšanu ar partiju «Latvijas attīstībai» (LA), informēja partijas pārstāvis Valdis Verners.

Valde šo līgumu neparakstīs, jo tas neatbilst RA pamatnostādnēm, kā arī ir vērtējams kā juridiski nekorekts dokuments, kas faktiski paredz «Latvijas Reģionu Apvienības» (LRA) darbības izbeigšanu politisko partiju apvienības statusā.

Partijas RA priekšsēdētājs Andrejs Ence norāda: «Mēs šobrīd gatavojamies Saeimas vēlēšanām, tādēļ rūpīgi izvērtējam, ar kuriem sadarbības partneriem ir kopēji mērķi un redzējums par to īstenošanu. Partija kā tāda, mūsuprāt, ir domubiedru grupa - tie ir cilvēki, kurus vieno kopēja izpratne par vērtībām un tai atbilstošu rīcību, tādēļ arī veiksmīga sadarbība mērķu īstenošanai un labs attīstības potenciāls būs iespējams tikai ar līdzīgi domājošām partijām un biedrībām.»

LA piedāvātais līgums RA neesot pieņemams vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tas neparedzot vairākas vienošanās, kas jau ir noslēgtas ar esošajiem sadarbības partneriem. Otrkārt, tajā netiekot definētas kopīgas vērtības un konkretizēti uzdevumi, kas būtu jārealizē Latvijas sabiedrības interesēs.

Treškārt, tas faktiski paredzot LRA kā politisko partiju apvienības likvidāciju, norāda partija. Proti, politisko partiju likums nosaka, ka partija vienlaikus var būt tikai vienā reģistrētā partiju apvienībā, savukārt partiju apvienībai aizliegts dibināt citu partiju apvienību.

Līdz ar to LA aicinājums un arī līgumā ietvertais mērķis veidot plašu politisko apvienību startam 13.Saeimas vēlēšanās, tajā iekļaujot partiju apvienību LRA, ir neiespējams, ja vien šī līguma patiesais mērķis neparedz izbeigt LRA darbību.

Kā norāda Ence, RA nevar piekrist šādi definētam mērķim, jo RA un LRA virsmērķis ir strādāt iedzīvotāju labā, nevis nodrošināt kāda atsevišķa politiska grupējuma eksistenci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu