Nākamnedēļ gan VL-TB/LNNK, gan «Saskaņa» plāno pārvēlēt partiju vadību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamnedēļ ikgadējos kongresus plāno rīkot divi politiskie spēki - nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) un partija «Saskaņa».

Sākotnēji «Saskaņas» kongress bija iecerēts šajā nedēļas nogalē, taču tika pārcelts. Partijas priekšsēdētājs Nils Ušakovs skaidroja, ka kongresa datums mainīts, jo šajās dienās notiek Eiropas Sociālistu partijas (PES) padome Lisabonā, kur viņš arī piedalās, jo «Saskaņa» kļuvusi par pilntiesīgu PES grupas locekli.

Līdz ar to «Saskaņa» uz ikgadējo kongresu 9.decembrī VEF Kultūras pilī. Tajā paredzētas vadības vēlēšanas. Uz partijas priekšsēdētāja amatu plāno kandidēt Ušakovs, bet uz priekšsēdētāja vietnieka amatu Jānis Urbanovičs, kurš arī tagad ieņem šo amatu. Savukārt valdes sastāvā varētu notikt nelielas korekcijas, piemēram, Ņikita Ņikiforovs kļuvis par Jūrmalas vicemērs, līdz ar to viņš arī varētu pārstāvēt Jūrmalu partijas valdē. Līdzīgi varētu būt arī ar Sandri Bergmani, kurš ir «Saskaņas» Rīgas nodaļas vadītājs.

Tāpat «Saskaņas» kongresā iecerēts diskutēt arī par citiem jautājumiem - pašvaldību vēlēšanu rezultātiem, reformām Latvijā, Saeimas vēlēšanām utt.

VL-TB/LNNK kongress arī notiks 9.decemrbī. Partijas pārstāvji pulcēsies Latviešu biedrības namā, lai lemtu par politiskā spēka vadību, apspriestu partijas un ministriju paveikto. Tāpat tajā tiks diskutēts par gatavošanos vēlēšanām, pastāstīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Pašlaik nacionālajai apvienībai ir divi līdzpriekšsēdētāji, tomēr decembrī gaidāmajā kongresā paredzēts ievēlēt vienu priekšsēdētāju. Uz šo amatu kandidēs Dzintars, bet vēl viens pašreizējais VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš to darīt neplāno. Bērziņa kandidatūra izvirzīta darbam partijas valdē. Berziņš sacīja, ka aicinās kolēģus atbalstīt Dzintara apstiprināšanu partijas vadītāja amatā.

Nacionālā apvienība pārtapa vienā partijā, apvienojoties «Visu Latvijai!» un «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK. Abas partijas 2010.gadā konsolidējās vienā organizācijā un sāka kopīgu darbību zem vienota nosaukuma - nacionālā apvienība. Vēlāk, 2013.gadā, partija pieņēma vairākus lēmumus, lai abas politiskās organizācijas varētu apvienoties vienā partijā. Divi līdzpriekšsēdētāji partijai bija pagaidu risinājums līdz apvienošanās procesa noslēgumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu