Latvijas Pasts aicina klientus sūtījumus sagatavot un noformēt savlaicīgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Tuvojoties Ziemassvētkiem un gada izskaņai, Latvijas Pasts aicina klientus savus sūtījumus sagatavot un noformēt savlaicīgi, norādīja Latvijas Pasta pārstāvji.

Jo sevišķi tas attiecas uz sūtījumiem no ārvalstīm.

Būtiskākais, ko vajadzētu ievērot, ir attālums līdz adresāta valstij - jo galamērķis ir tālāks, jo, visticamāk, sūtījums ilgāku laiku uzkavēsies ceļā, īpaši tad, ja starp valstīm nav tiešās aviosatiksmes un sūtījumi ceļo tranzītā starp dažādām valstīm.

Klientiem jāņem vērā, ka, piemēram, sūtījumi no Ķīnas un citu Āzijas valstu veikaliem uz Latviju ceļo tranzītā, izmantojot dažādu valstu pasta operatoru starpniecību, un pirmssvētku periodā sūtīšanas laiks līdz ar apjoma pieaugumu var būtiski palielināties. Kavēšanos var būt saistīta arī ar kravu sūtījumu sastrēgumiem pasaules lidostās.

Sūtījumi ilgāku laiku var ceļot arī starp Eiropas valstīm, ja nosūtītājvalsts pasta operators neizvēlas sūtījumu piegādei izmantot tiešo aviosatiksmi, bet sūtījumus virzīt sev izdevīgākajā veidā starp citām valstīm, tajā skaitā izmantojot kravu pārvadājumus pa sauszemi. Šādā veidā sūtījums tranzītā var uzkavēties pat līdz divām nedēļām.

Tikpat būtiski ir norādīt precīzu adresi un pārliecināties, lai sūtījums tiek apmaksāts ar atbilstošas nominālvērtības pastmarkām. Adreses svarīgas sastāvdaļas ir pareizi uzrakstīts ielas nosaukums, mājas vai dzīvokļa numurs un arī indekss - ja indekss tiks norādīts kļūdaini, sūtījums agri vai vēlu sasniegs adresātu, tomēr tas ceļos ilgāk, jo sūtījumi primāri tiek šķiroti, pamatojoties uz norādīto indeksu.

Savukārt nepieciešamo pastmarkas nominālvērtību precīzi noteiks pasta nodaļas darbinieki, bet, ja to dara pats sūtītājs, attiecīgos datus vēlams pārbaudīt Latvijas Pasta mājas lapā ievietotajā cenrādī vai izmantot tajā pieejamo tarifu kalkulatoru, ar kura palīdzību ērti iespējams aprēķināt sava sūtījuma izmaksas.

Latvijas Pasta pārstāvji atgādināja, ka pēdējais sūtījumu piegādes datums šogad pirms Ziemassvētkiem ir 22.decembris, bet pirms gadumijas - 29.decembris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu