Premjers nobažījies par populisma vilni: Latviju bez nodokļiem un tamlīdzīgi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tuvojoties vēlēšanām, pastāv bažas par populistisku priekšlikumu vilni, intervijā laikrakstam «Diena» atzinis Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers uzskata, ka jaunais gads sāksies ar ļoti sarežģītu procesu tieši parlamentā. Pārvaicāts, vai vēlēšanu dēļ, viņš atbildējis apstiprinoši, uzsverot, ka būs sarežģīta lēmumu pieņemšana. «Tas attiecas, no vienas puses, uz valdības sūtītajiem likumu izmaiņu priekšlikumiem - būs pagrūti runāt par vienotu koalīcijas atbalstu, jo katrs gribēs pozicionēties. Toties šāda, ja tā var teikt, nesaturēšanās kopā ir lieliska augsne populismam,» norādījis Kučinskis.

Premjers atzinis, ka viņam ir bažas par populistisku priekšlikumu vilni - esot jau dzirdētas vēlmes par Latviju bez nodokļiem un tamlīdzīgi. «Labi atceros to laiku, kad tieši priekšvēlēšanu ietekmē Saeima pamatīgā bedrē iedzina pensiju sistēmu, bija vajadzīgi pieci seši gadi, lai tiktu līdz nulles punktam. Tagad mums ir ļoti stabila pensiju sistēma. Toreiz arī viss sākās ar to, ka kāds pirms vēlēšanām gribēja izskatīties ļoti labs, izdalot visiem visādus labumus,» norādījis Kučinskis.

Vaicāts, no kurām partijām, politiķiem gaidāmi vislielākie riski, premjers uzsvēris, ka vispirms ir ļoti grūti prognozēt to daļas «Vienotības» frakcijas deputātu uzvedības maiņu, kas tagad ir jaunās partijās. «Tur daudzi deputāti, iespējams, ir pietiekami atbildīgi, lai paši nesniegtu populistiskus priekšlikumus, bet tas nenozīmē, ka viņi neatbalstīs, ja kāds iesniegs kaut ko ļoti pievilcīgu,» norādījis Kučinskis.

Ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni jau esot runājis, ka, iespējams, viņam būs daudz darba, atgriežot likumus Saeimai otrreizējai caurlūkošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu