VUGD auto un BMW sadursme - dienesta transports esot braucis bez signāliem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

BMW vadītājs, kura vadītais spēkrats aizvadītās nedēļas beigās sadūrās ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) transporta līdzekli, sociālajā tīklā «Facebook» norāda, ka dienesta transports braucis bez skaņu signāliem un tos ieslēdzis vien pēc sadursmes.

Pašlaik VUGD par notikušo nekādus komentārus nesniedz, bet Valsts policija akcentē, ka notiek notikušā apstākļu izvērtēšana un tas, vai dienesta auto patiešām iebraucis krustojumā pie sarkanā luksofora signāla bez skaņu signāliem, būs zināms vēlāk.

Tikmēr BMW vadītājs jau paudis bažas, ka VUGD no atbildības centīsies izvairīties, un meklē notikušā aculieciniekus.

«Ir pamatotas aizdomas ka VUGD mēģinās izvairīties no atbildības. To apstiprina fakts ka pēc sadursmes nebija ilgi jāgaida, kad notikuma vietā ieradās vesela VUGD amatpersonu brigāde (priekšnieki) taču neviens nekontaktējās ar mani un atteicās atbildēt uz TV reportiera jautājumiem. Tika draudzīgi spiestas rokas ar CP ekipāžu un sniegtas konsultācijas VUGD transporta vadītājam, kas jāraksta paskaidrojumā,» pauž vadītājs.

Viņš norāda, ka 1.decembrī 11.30 no rīta par mata tiesu izglābies no ļoti nopietnām sekām, iespējams, pat nāves.

«Ulbrokā Acones un Institūta ielu krustojumā manu auto taranēja ugunsdzēsības smagais transports, kurš pilnīgi nepārredzamā krustojumā brauca bez speciālā skaņas signāla. Gan es, gan mans pasažieris esam pārliecināti, ka skaņas signāls nebija ieslēgts, to apliecina arī tuvējo māju iedzīvotāji, kas sākumā dzirdēja trieciena troksni un tikai pēc brīža ieslēgušos sirēnu,» akcentē vadītājs.

Viņš skaidro, ka viņa vadītās automašīnas ātrums bijis mazs, jo nepārredzamai vietai tuvojies piesardzīgi, lai arī viņam bija zaļais signāls; ieraugot strauji tuvojošos VUGD transportu, paspējis pat apstāties, un pietrūcis tikai 1,5 metru, lai sadursme nenotiktu.

«Diemžēl VUGD vadītājs necentās izvairīties no sadursmes un piedzīvojām smagu triecienu,» viņš piebilst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu