RS tiesā apstrīd VDI lēmumu, ar kuru tai uzlikts par pienākumu izmaksāt algu par virsstundām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmums «Rīgas satiksme» (RS) šodien Administratīvajā rajona tiesā apstrīdēja Valsts darba inspekcijas (VDI) 12.aprīļa lēmumu, ar kuru RS uzlikts par pienākumu izmaksāt darba samaksu par nostrādātajām virsstundām trīs tās darbiniekiem, informēja Administratīvās rajona tiesas pārstāve Ilze Butkus.

Šodien notikušajā tiesas sēdē tika pabeigta lietas izskatīšana pēc būtības un tika noteikts, ka spriedums būs pieejams šī gada 27.decembrī.

RS pārstāve Baiba Bartaševiča aģentūrai LETA skaidroja, ka savulaik RS piekopa metodiku, kurā tika sastādīts virsstundu grafiks un gadījumos, kad darbinieks saslims un neierodas darbā, viņam tik un tā šīs virsstundas tikušas apmaksātas pilnā apmērā.

Taču tagad uzņēmuma darbības principi ir mainījušies un gadījumos, kad darbinieks savas virsstundas nenostrādā slimības vai citu iemeslu dēļ - viņš maksu par nenostrādātajām stundām nesaņem. «Šo cilvēku vietā tiek izsaukti citi darbinieki un uzņēmums neredz vajadzību atmaksāt šīs darba stundas dubultā,» skaidroja pārstāve.

Līdz ar to, vairāki darbinieki vērsušies VDI un par trim sūdzībām esot ierosinātas tiesvedības. Bartaševiča gan norādīja, ka viena lieta jau ir izbeigta un pirmās instances tiesa atzinusi, ka RS darbības ir pamatotas.

Par atlikušajiem diviem gadījumiem šobrīd tiesvedības process vēl turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu