RAKUS: Austrumu un Stradiņa slimnīcas necenšas savā starpā konkurēt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) un Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) necenšas viena ar otru konkurēt, bet domā par ciešākas sadarbības veidošanu, pauda Austrumu slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Viņa norādīja, ka jautājums par RAKUS un PSKUS apvienošanu līdz šim nav ticis apspriests, taču Austrumu slimnīca domā par ciešākas sadarbības veidošanu ar otru Latvijas lielāko universitātes slimnīcu, lai kopīgiem spēkiem rūpētos par sabiedrības veselību un celtu veselības aprūpes kvalitāti.

Lietiņa uzsvēra, ka abas slimnīcas domā par tādu pakalpojumu attīstīšanu, kurus pacienti citur saņemt nevar, turklāt jau tagad abu slimnīcu valdes regulāri tiekas un pārrunā svarīgākos attīstības jautājumus. Tāpat tiekot domāts par ciešāku sadarbību ar pašvaldības slimnīcām.

Tāpat Lietiņa uzsvēra, ka slimnīcas necenšas viena ar otru konkurēt, ieviešot jaunus pakalpojumus, ko jau augstā līmenī realizē otra slimnīca. «Piemēram, RAKUS ir vienīgā ārstniecības iestāde Latvijā, kur 24 stundas diennaktī tiek sniegta neatliekamā palīdzība politraumu gadījumā, ir specializēts centrs apdegumu un apsaldējumu aprūpei, tiek sniegta palīdzība akūtiem toksikoloģiskiem un sepses pacientiem, tiek veikta cilmes šūnu transplantācija, notiek HIV/AIDS un tuberkulozes ārstēšana, kā arī tiek nodrošināta stereotaktiskā staru terapija onkoloģiskiem pacientiem,» skaidroja slimnīcas pārstāve.

Kā aģentūrai LETA iepriekš sacīja veselības ministre Anda Čakša (ZZS), Veselības ministrijai vēl nav plāna abu slimnīcu apvienošanai, kā arī patlaban vēl nav skaidrības, kad tas varētu notikt. Tomēr Čakša ir pārliecināta, ka veselības aprūpes pakalpojumu kvalitātes celšanai jādomā par slimnīcu sadarbību.

Jau ziņots, ka intervijā laikrakstam «Diena» Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) norādīja, ka, lai efektīvāk izmantotu gan ārstu, gan finanšu un citus resursus, RAKUS un PSKUS jābūt apvienotām - tām nevis jākonkurē savā starpā, bet vienai otru jāpapildina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu