«KPV LV» kā mērķus redz efektīvāku valsti un iedzīvotāju skaita palielināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Partija «KPV LV» kā savus darbības mērķus redz efektīvāku valsts darbību un iedzīvotāju skaita palielināšanu, šodien politiskā spēka programmas Saeimas vēlēšanām prezentācijas pasākumā norādīja tā pārstāvji.

Partijas vadītājs, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš savā runā iezīmēja centienus distancēties no «KPV LV» saistīšanas ar populismu. Viņš skaidroja, ka partijai tiek likta klāt «populisma birka», taču precīzi nav nodefinēts, ko šis jēdziens nozīmē. Viņš akcentēja, ka šodien prezentētā programma ir reālistiska un nevienam «banānus ausīs nespraužam».

Kaimiņš norādīja, ka kopš 1991.gada daudzas tradīcijas Latvijā ir iesūnojušas un tās ir jāmaina, un «KPV LV» zinot, kā to izdarīt. Partijas valdes locekle Linda Liepiņa uz politisko spēku attiecināja sakāmvārdu, ka «viņi gribēja mūs apglabāt, bet nezināja, ka esam sēklas». Partiju cenšas apglabāt pašreizējā politiskā elite, skaidroja Liepiņa, taču tā pārstāvji aktīvi strādā, tajā skaitā apmeklējot novadus.

Valdes loceklis Atis Zakatistovs vērsa uzmanību, ka Latvijas tauta izmirst, tāpēc lielais mērķis esot panākt, lai iedzīvotāji 2050.gadā sasniegtu 2,5 miljonus. Viņš atzina, ka šīs idejas partijas pārstāvjus varētu dēvēt par «trakiem», taču «cilvēki ir jēga, kāpēc esam».

Viens no politiskā spēka pamatprincipiem ir panākt, ka Latvijai kļūst efektīvāka. Zakatistovs uzsvēra, ka valstij ir jāsāk ar sevi un «KPV LV» vēlas likvidēt koalīcijas padomi, kas ir visu «padomju māte». Viņš norādīja, ka šāda padomju sistēma smird pēc PSRS laiku naftalīna. Kā dažādu padomju piemērus minēja Sakrālā mantojuma padomi, Rektoru padomi un Augstākās izglītības padomi.

Tāpat politiskais spēks ir apņēmies samazināt ministriju skaitu līdz sešām, kā arī ministrijas plānots aizstāt ar sekretāriem. Ekonomikas jomā «KPV LV» uzskata, ka Valsts ieņēmumu dienestam ir jākoncentrējas uz cīņu ar lielajiem nodokļu nemaksātājiem, savukārt valstij kopumā ilgtermiņā jānodrošina prognozējamas nodokļu likmes.

Veselības aprūpē pašlaik notiekot skarba cīņa starp valsts un privāto medicīnu. Šādos apstākļos prioritāri svarīgākie ir ģimenes ārsti, kuriem ir jāpiešķir vairāk līdzekļu. Tāpat ir jāpanāk, ka tiek samazinātas medikamentu cenas, norādīja Zakatistovs.

Viņš arī iezīmēja partijas prioritātes izglītības, tiesiskuma un citās jomās.

Kā ziņots, «KPV LV» dibināta 2016.gada pirmajā pusē.

Nākamās 13.Saeimas vēlēšanas notiks 2018.gada rudenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu