Sabiedrības līderi - Vējonis, Lembergs un Ušakovs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa darbību pozitīvi vērtē vairāk nekā 60% Latvijas iedzīvotāju, otrdien raksta laikraksts «Diena», atsaucoties uz jaunākajiem sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS novembra aptaujas datiem.

Tostarp ļoti pozitīvi prezidenta darbu vērtē 12,3% Latvijas iedzīvotāju, bet 50,8% sniedz vērtējumu «drīzāk pozitīvi». Iedzīvotāju vērtējumā drīzāk negatīvi Vējoni vērtē 16,3%, bet ļoti negatīvi - 4,2% respondentu. Ļoti neliels ir to cilvēku skaits, kas prezidenta vārdu nav dzirdējuši vispār - 0,8%. No pozitīvā vērtējuma atņemot negatīvo, prezidenta reitings ir 42,5, kas starp Latvijas politiķiem šobrīd ir augstākais, norāda «Diena».

Aptauja liecina, ka jau ilgāku laiku reitingu līderi ir arī partijas «Latvijai un Ventspilij» priekšsēdētājs un Ventspils mērs Aivars Lembergs un «Saskaņas» līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs. Lemberga reitings aptaujā ir 23, bet Ušakova - 19,7.

Premjera Māra Kučinska (ZZS) reitings ir 4,8, taču viņa pazīstamība ir samērā augsta, un ļoti pozitīvi vai drīzāk pozitīvi premjeru vērtē 39,8% respondentu, bet negatīvi -35%.

Pozitīvi reitingi ir arī Jaunās konservatīvās partijas priekšsēdētājam Jānim Bordānam (1,3) un partijas «Kustība «Par!«» vadītājam Danielam Pavļutam (0,7).

Reitinga lejasdaļā ir ierindota Rīgas domes deputāte Juta Strīķe (JKP). Aptaujas rezultāti liecina, ka viņas reitings ir negatīvs - 18,1. Savukārt Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa reitings ir - 16,1. Trešais zemākais reitings - 14,4 ir Rīgas domes deputātam Mārtiņam Bondaram (LRA).

Tāpat aptaujā negatīvu vērtējumu ieguvuši - Augusts Brigmanis (-12,2), Inguna Sudraba (-10,5), Raivis Dzintars (-6,5), Arvils Ašeradens (-4,8) un Ināra Mūrniece (-3,1).

Aptauju par politiķu reitingiem pēc «Dienas» pasūtījuma veica SKDS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu